Kalle Rovanperälle ylivoimainen luokkavoitto – "Ei tullut edes yhtään tilannetta koko rallissa"

Skodan teinitähti Kalle Rovanperä ajoi toiseen perättäiseen voittoon WRC2 Pro -luokassa, kun hän murskasi ylivoimaisesti vastustajansa Portugalin MM-rallissa. Rovanperä oli R5-luokituksen kuskeista nopein yli minuutin erolla ennen tallikaveri Jan Kopeckya. Nuorukainen oli myös yleiskilpailussa komeasti kuudes.

– Tosi hyvin meni. Vaikka tuli rengasrikko, niin silti voitettiin yli minuutilla. Minun mielestä aika hyvä debyytti uudella autolla. Näytettiin, että sekä auto että mies ovat nopeita, Rovanperä sanoi.

Hankalan alkukauden jälkeen nuori suomalaiskuljettaja on löytänyt vahvan vireen.

– En ole oikeastaan tehnyt mitään eri tavalla vuoden alkuun verrattuna. Alkukausi meni huonosti, mutta nyt sujuu niin kuin pitää. Mestaruuskamppailun kannalta tilanne näyttää paremmalta. Katsotaan, miten homma jatkuu.

– Ei tullut edes yhtään tilannetta koko rallissa. Kisa oli kova renkaille ja autolle. Oli pakko ajaa järkevästi ja repiä eroa silloin kuin siihen oli mahdollisuus.

Yksityistallin Skodalla kilpaillut Eerik Pietarinen oli WRC2-luokassa neljäs. Palkintosija jäi vain reilun 15 sekunnin päähän. R5-autojen joukossa Pietarinen oli kuudenneksi paras.

Hyundain R5-autolla kisannut Jari Huttunen keskeytti rallin lauantaina kaatoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .