Kolumni: Lapilta kauden paras kisa Korsikassa

Esapekka Lappi ajoi yhden Toyota-uransa parhaimman kilpailun Korsikan rallissa. Vaikka pieksämäkeläinen löytyi lopputuloksissa vasta sijalta kuusi, oli hän yksi kilpailun nopeimmista kuljettajista.

Lappi ajoi kauden ensimmäisen asvalttirallin 12 erikoiskokeelle neljä pohja-aikaa, joista yksi oli jaettu tallikaveri Ott Tänakin kanssa. Kolme kertaa Lappi oli pätkän toiseksi nopein ja niillä kerroilla enintään kahden sekunnin päässä pätkäpohjista. Lauantain kuuden erikoiskokeen lenkillä Lappi oli koko joukon nopein.

Lappi ajoi huonosti kaksi erikoiskoetta ja menetti niiden takia otteen kilpailun voitosta ja lopulta myös paikasta palkintopallilla. Lappi jäi rallin avauserikoiskokeella rallin voittaneen Sebastien Ogierin pohja-ajasta 43 sekuntia ja se kirvoitti suomalaisen otteen voittotaistelusta. Ogier ajoi avauspäivänä kolme pätkäpohjaa ja karkasi 33,6 sekunnin johtoon. Se riitti voittoon, vaikka Ogierin vauhti ei ollutkaan parasta enää lauantaina ja sunnuntaina.

Lappi teki sunnuntaina turhan virheen. Hän ajoi liian rohkeasti kylmillä renkailla, menetti pidon ja kolhi autonsa takapään rengasrikon arvoisesti. Ilman rengasrikkoa Lappi olisi sijoittunut kolmanneksi.

Tommi Mäkisen johtamalle Toyotan rallitallille Korsika oli kauden toiseksi paras kisa. Monte Carlon rallissa Tänak ja Jari-Matti Latvala ajoivat palkintopallille, mutta Ruotsin ja Meksikon rallit olivat pettymyksiä. Kahden huonon kisan jälkeen Tänakin toinen sija Korsikassa on helpottava tulos ja rohkaiseva esitys Argentiinan, Portugalin ja Sardinian ralleihin. Toyota Yaris on nopea ja kilpailukykyinen auto, joten Mäkisen tallin kauden avausvoitto roikkuu ilmassa. Sitä juhlitaan vielä ennen juhannusta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .