Kommentti: Voittoon ajettiin tietä pitkin

Moni kuljettaja ahnehti tänä vuonna lumipenkkaan kohtalokkain seurauksin Ruotsin rallissa. Lämmin keli oli muuttanut penkat pehmeiksi, eivätkä ne kestäneet nojaamista.

Toinen selitys lukuisiin lumitöihin löytyy uusista WRC-autoista. Niiden etulokasuojat on rakennettu aerodynamiikan ehdoilla, ja niiden siivekkeet kaivautuvat ahnaasti lumihankeen. Nopein tapa olikin edetä penkkoja vältellen ja urassa ajaen. Esapekka Lappi teki juuri näin perjantain jälkeen, vaikka se ei tuntunut nopeimmalta tavalta.

Ott Tänak jyristi voittoon urissa ajaen kuin juna. Hän ei tehnyt rallin aikana ainuttakaan virhettä.

Tilanne kuljettajien MM-sarjassa on tasainen, kun Monten voittaja Sebastien Ogier keskeytti Ruotsissa. Jari-Matti Latvalalle Ruotsista oli tarjolla paljon pisteitä, mutta hän ei saanut mukaansa ainuttakaan. Yksi virhe pudotti Latvalan 37 pisteen päähän Tänakista MM-sarjassa.

Paljon oli suomalaisille tarjolla myös R5-luokassa. Kalle Rovanperä ajoi hankeen kahdesti ja sijoittui R5-luokassa vasta yhdeksänneksi. Jari Huttunen menetti toisen sijansa ulosajoon ja myös Eerik Pietarinen keskeytti. Emil Lindholmin kolmas sija R5-luokassa oli laiha saalis suomalaisille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .