Lappi erittäin lähelle ek-voittoa – Meeke jatkaa Espanjan MM-rallin kärjessä

Juho Hänninen oli 10. ek:lla kuudes ja jatkaa myös kokonaistilanteessa kuudentena.

Toyotan Esapekka Lappi hätyytteli erikoiskoevoittoa Espanjan MM-rallissa, kun kisa jatkui huoltotauon jälkeen 10. ek:lla. Tasaisessa rintamassa ek-voiton vei kuitenkin Hyundain Thierry Neuville, vaivaisen 0,1 sekunnin erolla Hyundain Dani Sordoon ja Lappiin.

– Loppuvaiheissa piti välttää kiveä tiellä, mutta ei draamaa. Muuten paljon soraa tiellä, Lappi tiivisti 24,4 kilometrin ek:n MM-sarjan liveseurannan mukaan.

Ek:t 8 ja 9 voittanut Toyotan Juho Hänninen oli 10. ek:lla kuudes, 2,4 sekunnin päässä kärjestä. Kokonaistilanteessa Hänninen jatkaa kuudentena, mutta ero edellä menevään Hyundain Andreas Mikkelseniin kaventui 1,1 sekuntiin.

– Ei ongelmia, yritin vain olla kuumentamatta renkaita liikaa. Ehkä olisin voinut puskea enemmänkin, mutta olen iloinen, Hänninen summasi ek:n.

Rallin kokonaiskärjessä jatkaa Citroenin Kris Meeke. Sordo on 13,5 sekunnin päässä ja Fordin Ott Tänak 14,1 sekunnin päässä. Kärkinelikon täydentää Fordin Sebastien Ogier, jolla eroa kärkeen on 16 sekuntia.

Lappi on kokonaistilanteessa yhdeksäntenä, 22,5 sekunnin päässä kahdeksantena ajavasta Fordin Mads Östbergistä. Fordin Teemu Suninen on 13:s, mutta hän johtaa WRC2-luokkaa 57,1 sekunnin erolla Skodan Jan Kopeckyyn.

Tänään ajetaan vielä kolme erikoiskoetta.