Lappi hakee tasaista kautta: "Joka kisassa viiden parhaan joukkoon"

Tulevalla kaudella 27-vuotias kuljettaja tavoittelee tasaisuutta.

Toyotan rallitallin kuljettaja Esapekka Lappi pääsi viime kaudella WRC-auton rattiin vasta Portugalin kilpailussa toukokuussa ja ajoi sen jälkeen kaikissa MM-ralleissa. Pieksämäkeläisen vauhti oli heti kohdillaan, ja meno huipentui Suomen MM-rallin voittoon.

Kauden loppu sujui Lapilla kuitenkin alle odotusten. Lappi sortui yliyrittämiseen ja koki myös teknisiä ongelmia. Tulevalla kaudella 27-vuotias kuljettaja tavoittelee tasaisuutta.

– Yksi iso tavoite on, että saisi tasaisuutta niin, että olisin jatkuvasti siellä viiden joukossa. Hyvät sijoitukset ovat varmasti aika lähellä, jos saan ajettua ehjiä kisoja ilman ongelmia, Lappi pohtii.

– Tasaisuuden kautta myös sijoitus MM-taulukossa on varmasti hyvä kauden päätteeksi, Toyota-kuski jatkaa.

Kausi alkaa torstaina Monte Carlosta, joka jäi häneltä viime kaudella kokematta. WRC2-luokan mestaruuden vuonna 2016 voittanut Lappi pitää tavoitteet maltillisina.

– Olen jaotellut kauden kahteen osaan. Tiedän, että ensimmäiset viisi rallia eivät kokemuksen kautta ole minulle niin vahvoja. Korsikalla olen ollut kaksi kertaa, mutta muissa kerran tai en koskaan.

– Sitten taas toinen puolisko on kokemuksen kautta paljon vahvempi, Lappi summaa.

Lappi arvioi, että hän saattaa alkukaudesta jäädä muiden ajovauhdista. Hänen pitää kuitenkin malttaa, eikä lähteä väkisin "reuhaamaan".

Mäkisen talli luki kotiläksyt ja tähyää mestaruuteen