Lappi jatkaa neljäntenä ja Latvala viidentenä, Tänak kiristi eroa Ogieriin

WRC2-luokassa kaasuttanut Teemu Suninen ajoi ulos kisan neljännellä erikoiskokeella.

Rallin MM-kauden avauskilpailun Monte Carlon rallin kärjessä jatkaa kuuden erikoiskokeen jälkeen Fordin ranskalaistähti Sebastien Ogier. Ek-voittoon 26,7 kilometrin pätkällä kaasutellut Toyotan virolaiskuski Ott Tänak on 33,9 sekunnin päässä ja Hyundain espanjalainen Dani Sordo minuutin ja kahdeksan sekunnin päässä.

Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin suomalaiskuljettajat Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala ovat sijoilla neljä ja viisi. Lappi on vain 1,6 sekunnin päässä Sordosta ja Latvala puolestaan 8,6 sekunnin päässä Lapista. Kuudennella erikoiskokeella Latvala oli neljäs ja Lappi kuudes.

Ek:n aikana äitynyt sade sotki kuljettajien kuvioita. Latvala ja Lappi olivat kuitenkin kohtuutyytyväisiä.

– Tuntuu paremmalta kuin tänään aamulla, olen hieman tyytyväisempi autoon. Jossain kohdissa sade on tehnyt tiestä todella liukkaan, joissain taas on yhä kuivaa, Latvala kuvaili MM-sarjan nettisivustolla.

– Ei kovin huonoa. Ihan ookoo, sanoi puolestaan Lappi.

Monte Carlon kilpailussa WRC2-luokassa kaasuttanut Teemu Suninen ajoi ulos kisan neljännellä erikoiskokeella. MM-sarjan nettisivuilla kerrottiin, että Suninen ja hänen kartanlukijansa Mikko Markkula pääsivät pois autosta törmäyksen jälkeen.

Norjalainen Hyundai-pilotti Andreas Mikkelsen ajautui myös ongelmiin perjantaina. Hänen ajokkinsa laturiin raportoitiin tulleen vika. Korjausyritysten jälkeen Mikkelsen keskeytti kilpailun. Hän oli ennen keskeytystään kolmantena.

Tänään ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.