Lappi nautti Neuvillen lyömisestä: "Aika raakaa olisi ollut hävitä neljä sekuntia"

Tommi Mäkinen ja Esapekka Lappi olivat erityisen tyytyväisiä miehiä Ruotsin MM-rallin jälkeen.

Mäkisen johtaman Toyotan rallitallin kuljettaja Ott Tänak oli voittanut kauden toisen MM-rallin erityisen vahvan esityksen jälkeen. Tänak nousi kuljettajien MM-sarjan kärkeen ja Toyota valmistajien MM-kärkitalliksi.

– Tämä oli Ottilta varmaan parhaiten kontrolloitu ralli. Kilpailu oli Ottilla hanskassa koko rallin ajan, Mäkinen kehui virolaista.

Tänak kahmaisi Ruotsista täydet 30 pistettä, sillä hän oli nopein myös rallin päättäneellä bonuspätkällä.

Tänakilla on kahden rallin jälkeen 47 pistettä, kun Thierry Neuville on kerännyt 40 ja Ruotsista vain kaksi pistettä ottanut Sebastien Ogier 31.

 

Yhden parhaista MM-ralleistaan ajoi myös Lappi, joka pystyi pitämään toisen sijansa rallin päätöspäivänä. Neuville jäi taakse kolmen sekunnin erolla.

– Tämä on ilman muuta paras rallini vuoden 2017 Jyväskylän voiton jälkeen. Tähän kisaan mahtui yksi virhe, mutta ei me ilman sitä oltaisi pystytty sijoitusta parantamaan. Ei meillä olisi ollut rahkeita Ottin kyytiin, Lappi tuumasi 53,7 sekunnin taipumisesta Tänakille.

Lappi lähti päätöspäivään tasa-ajalla Andreas Mikkelsenin kanssa. Lappi ajoi aamun avauspätkän 6,8 sekuntia Mikkelseniä nopeammin, ja norjalainen oli ulkona taistelusta toisesta sijasta.

Neuvillen Lappi löi aamun avauksessa 0,2 sekunnilla ja seuraavalla pätkällä 1,9 sekunnilla, joten viimeiselle erikoiskokeelle lähdettiin Lapin 4,4 sekunnin edulla.

Lappi oli hävitä toisen sijan Neuvillelle, sillä viimeisen väliajan mukaan hän oli jäänyt belgialaiselle 4,1 sekuntia. Lappi tuli kuitenkin pätkän lopun vauhdikkaasti, hävisi Neuvillelle 1,4 sekuntia, mutta piti toisen sijansa kolmen sekunnin turvin.

– Olivatkohan väliajat oikein? Aika raakaa olisi ollut hävitä neljä sekuntia, vaikka otinkin alun tarkasti ja ajamisesta puuttui hyökkäystä. Ehkä mä sitten kiristin loppua kohden, Lappi pohdiskeli.

Ruotsin rallin toinen sija on myös virallisesti Lapin toiseksi paras saavutus. Lappi voitti Jyväskylän MM-rallin Toyotalla vuonna 2017 ja nyt napsahti ensimmäinen palkintopallisija uudessa tallissa Citroenilla.

– Erittäin vahva suoritus Esapekalta varsinkin sunnuntaina, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar kehui.

Lappi joutui keskeyttämään Monte Carlon rallin auton pyörän ripustuksen hajottua, joten onnistuminen Ruotsissa tekee hyvää yhteistyölle uudessa tallissa.

– Mulla on yleensä huonoa tuuria, mutta nyt oli kerrankin hyvää, Lappi viittasi hurjaan pyörähdykseensä perjantaina.

– Ajattelin sen spinnin jälkeen, että kisa on meidän osalta ohi. Janne (kartanlukija Janne Ferm) sanoi, että autosta on pakko olla jotain rikki. Mutta mikään ei ollut rikki, joten pistimme ykkösvaihteen silmään ja jatkoimme ajamista, Lappi muisteli puoli minuuttia maksanutta pyörähdystä.

Tänakia lukuun ottamatta kaikilla kärkikuljettajilla oli tilanteita lumiränneissä. Neuville pyörähti kaksi kertaa kovasta vauhdista, kun Ogier, Jari-Matti Latvala ja Teemu Suninen joutuivat keskeyttämään käytyään lumihangessa.

– Me ei ajettu yhtään pohja-aikaa, vaan tultiin tasaisesti. Olisin voinut hyökätä kovemmin, mutta silloin alkaa tulla virheitä, Lappi analysoi.

Erityisen tyytyväinen Lappi oli siitä, että hän selviytyi voittajana tiukasta kolmen kuskin taistosta sunnuntaina.

– Tuntui todella hyvältä lyödä Thierry tuollaisen taistelun jälkeen, Lappi makusteli.

Lappi sai Ruotsista 19 pistettä ja on kuljettajien MM-sarjassa viidentenä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .