Lappi taistelee vielä toisesta sijasta

Viron Ott Tänak otti odotetusti ohjat Ruotsin MM-rallissa. Tänak lähti lauantain lenkille toisena, vain kaksi sekuntia Teemu Sunisen takana. Suninen joutui taipumaan Tänakille jo aamun ensimmäisellä erikoiskokeella 3,8 sekunnilla. Seuraavalla pikataipaleella Suninen rypi lumihangessa puolitoista minuuttia.

– Oli liikaa vauhtia tiukkaan vasuriin ja auto osui penkkaan. Hyvä tulos kaatui yhteen pieneen mokaan, Suninen harmitteli.

Tänak on tällä haavaa MM-sarjan nopein kuljettaja. Hänen kyytinsä on kylmää monelle tehdaskuljettajalle.

– En yrittänyt pysyä hänen vauhdissa. Malcolm sanoi aamulla, että anna Tänakin mennä, älä keskity häneen. Toinen sija tästä rallista olisi ollut otettavissa, Suninen viittasi M-Sportin omistajaan Malcolm Wilsoniin.

Suninen putosi lumitöiden takia kahdeksanneksi.

– Nopeasti kaikki kääntyi päälaelleen, Suninen summasi.

Hän nousi päivän aikana seitsemänneksi, mutta ajoi uudelleen ulos erikoiskokeella 14. Ford osui puuhun ja Suninen joutui keskeyttämään.

Parhaasta suomalaistuloksesta ajaa Esapekka Lappi, joka nousi lauantain erikoiskokeilla viidenneltä sijalta toiseksi. Lapin ero rallia johtavaan Tänakiin on 54,5 sekuntia. Andreas Mikkelsen sai taipua Lapille päivän viimeisellä pikataipaleella ja miehet lähtevät sunnuntain 51 ek-kilometrille tasoissa. Heidän välillä ei ole sekunnin kymmenystäkään.

– Toinen sija olisi kiva, mutta siitä saa varmaan ajaa Neuvillen kanssa niin kovaa, että väkisin en sitä yritä, Lappi viittasi Thierry Neuvilleen, joka on rallissa neljäntenä 2,3 päässä Lapista ja Mikkelsenistä.

Lappi ohitti sekä Neuvillen että kolmantena olleen Elfyn Evansin päivän neljännellä erikoiskokeella.

– Ajettiin iltapäivällä varovasti uraa pitkin, mutta se on näköjään sitten tehokasta. Ei ole tilanteita ja kello tykkää, Lappi tuumasi.

Lapin mukaan paikat palkintopallilla ratkaistaan sunnuntaina 21 kilometriä pitkällä Likenäsin erikoiskokeella, joka ajetaan kahteen kertaan.

– Likenäs on aika raaka pätkä. Se pitää ajaa sunnuntaina aamulla täysillä. Viime vuonna se tuli hyvin, saa nähdä miten sunnuntaina.

Jari Huttunen on WRC-luokassa toisena. Hänen eronsa luokkaa johtavaan Ole Christian Veibyyn on vain 12 sekuntia.

– Olen tyytyväinen, että olen pystynyt tulemaan samaa vauhtia luokan kärkimiesten kanssa, sanoi Huttunen, joka ajoi yleiskilpailun pohja-ajan perjantain viimeiselle erikoiskokeelle.

– Se pätkä tultiin rennosti, kaasu pohjassa ja penkasta penkkaan nojaten, Huttunen sanoi.

Kalle Rovanperä tuuppasi Skodan lumihankeen myös lauantaina. Hän on pudonnut R5-luokassa kymmenenneksi ja lähes viiden minuutin päähän Veibystä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .