Latvala antoi näytön viime hetkillä - "Mun oli pakko saada hyvä tulos tästä rallista"

Vuosi sitten hämmästeltiin Jari-Matti Latvalan kanssa sitä, että miten hyvältä kolmas sija Jyväskylän MM-rallista voikaan tuntua.

– Ja nyt kolmas sija tuntuu vieläkin paremmalta. Viime vuonna mulla oli alla sentään kolmas sija Monte Carlosta, mutta nyt mulla ei ollut yhtään mitään ennen tätä rallia, Latvala sanoi.

Latvala tunnusti rallin jälkeen, että hän ajoi viikonloppuna kovien paineiden alla.

– Ajoin veitsi kurkulla. Mun oli pakko saada hyvä tulos tästä rallista ja tiimi tarvitsi hyvän tuloksen. Mulla ei todellakaan ollut varaa keskeyttää, Latvala kertoi.

Ja kuitenkin Latvalan keskeytys oli todella lähellä. Hän ajoi mutkan leveäksi Kakariston erikoiskokeella lauantaina ja siinä iskussa Toyotan vasemmasta takapyörästä hajosi vanne ja rengas. Latvala selvisi ulosajosta 14 sekunnin aikatappiolla eli säikähdyksellä.

– Kakariston jälkeen tajusin, että mulla ei ole varaa kolmanteen rengasrikkoon. Oli ajateltava isompaa kuvaa, enkä voinut riskeerata paikkaa podiumilla, Latvala sanoi.

 

Kakariston jälkeen Latvala ajoi pohja-ajan Leustun erikoiskokeelle, mutta Leustun jälkeisessä huollossa hänelle kerrottiin, että auto on tuotava maaliin ja palkintopallille.

– Ei sillä ole isoa merkitystä, että sijoittuuko toiseksi vai kolmanneksi, kun edellisestä palkintopallisijasta on yhdeksän kuukautta, Latvala sanoi.

Latvalan sopimus Toyotan rallitallin kanssa kattaa vain tämän kauden. Jyväskylän MM-rallin kolmas sija parantaa Latvalan asemaa merkittävästi tulevissa sopimusneuvotteluissa Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen kanssa.

– Tämä tulos on niissä neuvotteluissa isossa roolissa. Eihän yksi ralli asiaa ratkaise, mutta tällä kertaa sillä voi olla paljonkin merkitystä, Latvala huomautti.

 

Latvala hävisi toisen sijan Lapille ajamalla, mutta se ei häntä harmittanut.

– Esapekka ajoi todella hyvin. En odottanut, että hän hyökkäisi Pihlajakoskella, Latvala viittasi 6,4 sekunnin aikatappioon, joka ratkaisi toisen sijan Lapille.

Latvalan mukaan hän ajoi tänä vuonna Jyväskylän MM-rallissa paremmin ja kovempaa kuin viime vuonna.

– Ajoin kahdeksan pohja-aikaa ja johdin rallia. Mutta hyvät ek-ajat eivät riitä, jos ei saa tulosta aikaan. Ja tuloksia pitää saada, jos haluan jatkaa ajamista, Latvala huomautti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .