Lehti: Tommi Mäkinen suunnittelee ajattavansa japanilaiskuljettajaa satelliittitallissa ensi kaudella

Japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta saattaa hyvinkin ajaa ensi kaudella Toyotan WRC-autoa, kertoo brittiläislehti Motorsport News. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä rallisivusto Rallit.fi.

Tommi Mäkisen mukaan Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmaan kuuluva Katsuta saattaa päästä kokeilemaan niin sanotussa satelliittitallissa. Satelliittitalliin siirtyminen tarkoittaisi tässä tapauksessa sitä, että Katsuta ajaisi Toyotan WRC-Yarista, mutta ei kerryttäisi MM-pisteitä tehdastalleille.

– Olemme käyneet paljon keskusteluita "Takan" tulevaisuudesta, hänen kokemuksestaan ja siitä, missä hän on nyt. Olemme nähneet, että paikoin hän pärjää erittäin hyvin, mutta välillä taso heittelehtii. Hän tietää sen, Mäkinen sanoi Motorsport Newsille Rallit.fi:n mukaan.

Katsuta on ajanut Toyota Yarista tällä kaudella kahdessa SM-rallissa, minkä lisäksi hän starttaa näillä näkymin Saksan ja Katalonian MM-ralleihin. Suurimman osan kaudesta hän on ajanut Ford Fiesta R5 -autoa WRC2-luokassa.

Mäkinen uskoo, että WRC-auton ajaminen Toyotalla on oikea askel lupaavan japanilaisen uralla.

– Olemme keskustelleet, miten jatkamme hänen kanssaan ja kerrytämme hänelle enemmän kokemusta. Voisimme laittaa hänet Yaris WRC -autoon (osana tehdastiimiä), mutta toisiko se liikaa paineita? Se voisi vähentää paineita, jos hän olisi satelliittitiimissä erinäköisen auton kanssa. Se ei ole helpoin tie, jos laittaisimme hänet suoraan neljänteen tehdastiimin autoon, Mäkinen sanoi.

Toyotan tehdastallin ensi kauden kuljettajakuviot ovat vielä auki. Tällä kaudella tallin edustuskolmikko on ollut Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.