Lumihanki kutsui suomalaisia – Rovanperän ja Grönholmin kisat pilalla

Ruotsin rallin avauspäivä ei päästänyt helpolla muitakaan suomalaisia. Viidentenä kilpailua jatkava Esapekka Lappi oli kaataa autonsa viidennellä erikoiskokeella, mutta selvisi säikähdyksellä ja puolen minuutin menetyksellä.

– Olin jo ihan varma, että tästä ei enää jatketa, Lappi tuumasi, kun hän oli osunut lumipenkkaan viitosvaihteen kyydistä ja auto oli käynyt jo kyljellään.

– Auton perä vaan lähti urasta ja löi siitä penkkaan, Lappi ihmetteli.

Lapin mukaan kyseessä oli normaali kisatilanne.

– Kun yrittää ajaa kovaa, niin silloin on otettava riskejä ja virheitä voi tapahtua, Lappi huomautti.

Marcus Grönholm spinnasi päivän avauspätkällä, ajoi hankeen seuraavalla ja keskeytyksen arvoisesti ulos nelospätkällä.

– Auto pomppi joka pätkällä ja olin koko ajan jossain. Viimeisellä pätkällä tulin mutkaan liian kovaa, auto meni irtolumelle ja perä penkkaan. Pidin kaasun pohjassa, että auto lähtisi pois penkasta, mutta sitten osuttiin puuhun, Grönholm viestitti.

Grönholm jatkaa rallia lauantaina keskeyttäneiden kerhossa.

– Ei löytynyt vauhtia, eikä malttia. Kaikki tökki. Välillä tuli sellainen fiilis, että olenko edes käynyt täällä. Vanha kisamoodi tulee niin helposti päälle, vaikka meidän piti olla täällä vain nauttimassa, Grönholm totesi.

Ajaminen lumipenkkaan pilasi myös Kalle Rovanperän kilpailun päivän toisella erikoiskokeella.

– Auto nousi täydestä kyydistä vähän nuoskalumen päälle ja meni siitä perä edellä hankeen. Katsojilta kesti kaksi minuuttia saada perä tielle. Suomessa siihen olisi mennyt korkeintaan puoli minuuttia, Rovanperä soimasi ruotsalaisia.

Eerik Pietarinen kaatoi Skodansa samalla erikoiskokeella.

– Jouduttiin ajamaan viimeinen ek ilman tuulilasia. Vähän tuli kylmä, Pietarinen kertoi.

Mutta eivät lumityöt olleet suomalaisten yksinoikeus. Rallin MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier upotti Citroenin hankeen keskeytyksen arvoisesti kuudennella erikoiskokeella. Thierry Neuville pyörähti kahdesti viitospätkällä ja hukkasi puolisen minuuttia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .