Miksi suomalaiset ovat jämähtäneet jämäsijoille MM-ralleissa, Esapekka Lappi?

Suomalaisilla tehdastallien kuljettajilla ei ole oikein kulkenut rallin MM-sarjassa tällä kaudella. Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala ja Teemu Suninen ovat kuljettajien MM-sarjassa sijoilla 8, 9, ja 10. Kauden ainoan sijoituksen palkintopallille on ajanut Lappi, joka ajoi toiseksi Ruotsin rallissa.

Miksi suomalaiset ovat jämähtäneet jämäsijoille MM-ralleissa?

– Kaikki ollaan ajettu aika huonosti, eikä olla saatu oikein mitään aikaiseksi. Kausi on ollut todella huono, Lappi tiivisti Portugalin MM-rallin aattona.

Lappi vaihtoi täksi kaudeksi Toyotalta Citroenille ja uuteen autoon sopeutuminen on kestänyt odotettua kauemmin.

– Auto tuntuu sopivan Sebille (tallikaveri Sebastien Ogier) paremmin kuin minulle. Mulla on ollut ongelmia auton kääntyvyyden kanssa. Joudun keskittymään ajamiseen liikaa ja Chilessä putosin sen takia pari kertaa nuotilta, Lappi selvitti.

Lappi kaatoi autonsa rajusti Argentiinan rallissa ja se näkyi ajamisessa seuraavassa rallissa Chilessä. Hän sijoittui Chilessä kuudenneksi, eikä tulos tyydyttänyt.

– Virheiden pelko oli niin suuri Chilessä. Viimeisenä ajopäivänä vauhti oli jo ihan ok, joten jatketaan siitä, Lappi sanoi.

Lapin mukaan valoa on näkyvissä tunnelin päässä. Hän uskoo, että auto saadaan hänelle sopivaksi ja ajettavaksi.

– Muutimme auton etulukkoa testeissä viimeisellä vedolla todella paljon ja on mielenkiintoista nähdä, että miten se toimii testierikoiskokeella, Lappi sanoi.

 

Teemu Suninen otti viime vuonna Portugalista uransa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan palkintopallisijan ajamalla kolmanneksi. Suninen toistaisi kernaasti vuoden takaisen tuloksen, sillä tämän kauden kaksi viidettä sijaa ei tyydytä.

– Haluaisin ottaa askeleen eteenpäin uralla ja tavoitella joka rallissa sijoitusta palkintopallilla, Suninen sanoi.

Näistä askeleista ensimmäinen olisi oman tallikaverin Elfyn Evansin lyöminen. Evans on sijoittunut tällä kaudella kahdesti kolmanneksi ja on kuljettajien MM-sarjassa viidentenä.

– Tallikaveriin sitä vauhtia ensimmäisenä verrataan. Kyllä tässä rallissa pitäisi vauhdillisesti olla 4–5 parhaan joukossa, Suninen kertoi.

Suninen tiedostaa, että uran jatkuminen tehdastallissa edellyttää pikaisesti parempia tuloksia.

– Kaudesta aletaan lähestyä tärkeitä hetkiä, kun kärkikuljettajat alkavat etsiä tallipaikkoja ensi kaudeksi, Suninen huomautti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .