Monte Carlossa keskeytykset – Nyt olisi Lapin ja Sunisen syytä jo onnistua

Esapekka Lappi ja Teemu Suninen joutuivat molemmat keskeyttämään rallin MM-sarjan avauskilpailun Monte Carlon rallin. Suninen ajoi ulos jo ensimmäisellä erikoiskokeella, kun Lappi kolhi Citroenin pyöränripustuksen rikki toisena ajopäivänä.

Kummankaan kuljettajan päätä ei silitelty Monten tuloksesta, joten molempien on onnistuttava Ruotsin rallissa.

– Ruotsista on painetta saada hyvä tulos. Mutta se ei tule väkisin yrittämällä, vaan ajamiseen pitäisi löytää hyvä rentous, Lappi totesi.

Lappi osallistuu Ruotsin ralliin vasta kolmatta kertaa. Hän ajoi rallin vuonna 2016 WRC2-luokan Skodalla, kun viime vuonna hän sijoittui neljänneksi Toyotan WRC-autolla.

– Vähästä kokemuksesta ei ole haittaa. Olen täällä kuitenkin enemmän kotona kuin monessa muussa rallissa, Lappi huomautti.

Ei voi Ruotsin rallin kokemuksella kehuskella Suninenkaan, joka on ajanut kolme edellistä Ruotsin rallia. Viime vuonna hän sijoittui kahdeksanneksi Fordin WRC-autolla.

– Viiden joukossa olisi hyvä olla perjantain jälkeen ja muutenkin, Suninen ilmoitti.

Sunisen tavoitteena on olla rallin nopein Ford-kuljettaja. Hänen tallikavereinaan ajavat Elfyn Evans ja Pontus Tidemand.

– Elfynilla on tästä rallista enemmän kokemusta ja Pontukselle tämä on kotiralli. Hän laittaa varmasti kaiken peliin, Suninen arveli.

Ruotsin rallin reitillä on ollut parhaimmillaan 7-8 astetta lämmintä ja teiden pinta on alkanut pehmetä. Se tarkoittaa soraisia ja uraisia teitä taaempaa tuleville.

– Pitää miettiä, että otetaanko kaksi vararengasta ja miten niitä käyttää, Suninen viittasi nastojen pysyvyyteen, kun erikoiskokeet ajetaan toiseen kertaan.

Sama asia huolettaa myös Lappia.

– Perjantain iltapäivä on paha renkaille. Eikä renkaat ole varmaan hyvässä kunnossa lauantain viimeisellä pätkällä, kun sitä ennen on ajettu sadan kilometrin siirtymä asvalttitiellä, Lappi kertoi.

– Tässä rallissa pitää nyt miettiä, että alkaako säästää renkaita. Siinä voi tulla aika paljon tukkaan jollakin pätkällä, mutta voittaa paljon toiselle, Lappi puntaroi.

Ruotsin rallissa ajaa tänä vuonna poikkeuksellisen paljon suomalaisia. Lapin ja Sunisen lisäksi WRC-autolla reuhaavat Jari-Matti Latvala, Marcus Grönholm ja Janne Tuohino, kun WRC2-luokassa ovat mukana Kalle Rovanperä, Emil Lindholm, Eerik Pietarinen ja Jari Huttunen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .