Ott Tänak ajoi Portugalin MM-rallin voittoon – Teemu Suninen neljäs, Kalle Rovanperä kuudes

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak voitti Portugalin MM-rallin ennen Belgian Thierry Neuvillea ja Ranskan Sebastien Ogieria. Kilpailun päättäneellä power stagella Tänakilla oli mahdollisuus erikoiskokeen voittoon ja viiteen lisäpisteeseen, mutta hän jarrutti lopussa ja jäi pätkän kolmanneksi.

Näin hän jäi MM-sarjan pistetilanteessa Ranskan Sebastien Ogierin taakse. Seuraavassa Sardinian rallissa Ogier joutuu auraamaan tietä kärkiautona.

Fordin Teemu Suninen oli parhaana suomalaisena neljäs ja Skodan Kalle Rovanperä kuudes, mikä on hänen paras sijoituksensa yleiskilpailussa. Rovanperä voitti WRC2 pro -luokan.

– Kiitokset tiimille, joka teki todella kovasti hommia. Auto oli erinomainen, Rovanperä tuumi WRC:n haastattelussa.

Suomen Jari-Matti Latvalalla oli päätöserikoiskokeella mahdollisuus hankkia power stage -pisteitä, mutta hän joutui ajamaan siirtymänopeudella. Latvalaa ennen erikoiskokeelle lähtenyt Britannian Gus Greensmith kolaroi autollaan, ja Latvalan piti varoa raivaustoimenpiteitä. Kolmannesta sijasta taistellut Toyotan Kris Meeke osui kiveen ja joutui keskeyttämään.

Latvalan viikonloppu tosin meni pilalle jo lauantaina, kun hänen Toyotansa jousitus rikkoutui. Hän jatkoi kilpailua sunnuntaina Ralli2-säännön turvin.

– Tässä viikonlopussa oli ongelmista huolimatta tärkeitä elementtejä. Auto oli nopea. Toivottavasti saan aikahyvitystä viimeiseltä erikoiskokeelta, koska taistelin vielä kahdeksannesta sijasta, Latvala sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kalle Rovanperälle ylivoimainen luokkavoitto – "Ei tullut edes yhtään tilannetta koko rallissa"

Ogier paljasti Hyundain katalan juonen: "Haluan kiittää Dani Sordoa..."

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.