Rallialueen rakentaminen alkoi Lutakossa – "Keli on hyvä, mutta haastava"

Jyväskylän MM-rallin huoltoparkin rakentaminen alkoi tiistaina Lutakossa. MM-rallin promoottori Jani Backman kertoo, että ensimmäisenä aloitettiin tekemään AKK:n omia promootiopaikkoja ja yleisöalueiden rakenteita.

– Kilpailijatiimit tulevat pääsääntöisesti vasta myöhemmin viikolla, mutta Hyundai, joilla on hieman isompi kerrostalo, aloittivat jo aamulla, Backman kertoo.

Valmista olisi tarkoitus olla keskiviikkona puolilta päivin, jolloin viranomaiset tekevät alueelle turvatarkastuksen. Samana iltana huoltoparkissa on avoimien ovien päivä.

MM-ralli aiheuttaa jokavuotiseen tapaan muutoksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin. Backmanin mukaan rallialuetta aletaan pikkuhiljaa aidata, mutta toistaiseksi ainakin tärkeimmät kulkureitit ovat vielä käytettävissä.

– Suurimmat vaikutukset alkavat ensi torstaina, kun menemme lipunmyynnin alaisiksi.

Promoottori Backmanin mukaan rallin valmistelut ovat aikataulussa.

– Reiteiltä kuuluu, että paikat alkavat olla valmiina. Keli on hyvä, mutta haastava. Jos vähän tulisi vettä, pysyisivät tiet parempana, mutta kansa varmaan viihtyy kun on kelit kohdillaan.

Ralli tuo muutoksia myös joukkoliikenteeseen

MM-ralli aiheuttaa muutoksia myös joukkoliikenteen kulkuun Jyväskylän keskusta-alueella alueella torstaista 1.8. kello 10.00 alkaen lauantaihin 3.8. kello 2.00 saakka.

Paikallis-, seutu- ja pikavuoroliikenteen linjat ohjataan keskustassa Yliopistonkadun ohi Voionmaankadulta Vaasankadun kautta Hannikaisenkadulle, Jyväskylän kaupunki tiedottaa.

Poikkeuksena on Voionmaankadun suuntaan kulkeva joukkoliikenne, joka ajaa Harjun erikoiskokeiden välisenä aikana (perjantaina 2.8. kello 00.00–12.00) normaalireittiään Cygnaeuksenkadun kautta. Muut poikkeusjärjestelyt ovat voimassa myös perjantaiaamuna.

Väliaikainen ajoreitti Matkakeskukselta Voionmaankadulle kulkee Vaasankadulta, joka liikennöi kaksisuuntaisena. Poikkeusreitti on käytössä torstaina 1.8. kello 10.00–24.00 ja kello 12:sta perjantaina aina lauantaihin kello 02.00 saakka.

Sepänkatua ja Väinönkatua käyttävät paikallisliikenteen vuorot ajavat poikkeusreittiä Rajakadun ja Puistokadun kautta. Taulumäen suunnasta tulevat seutuliikenteen vuorot taas ajavat Matkakeskukseen tilapäisesti suoraan Puistokadun kautta.

Kauppatorilta normaalisti lähtevät ja sinne päättyvät paikallisliikenteen linjat (13, 16, 21) lähtevät ja päättyvät poikkeuksellisesti Vapaudenkadun paikallisliikennekeskukseen.

Lisäksi Harjulla ajettavien erikoiskokeiden vuoksi keskustan pysäkit Yliopistonkadulla, Väinönkadulla, Sepänkadulla ja Cygnaeuksenkadulla ovat tilapäisesti pois käytöstä. Pysäkeille, joita poikkeusjärjestelyt koskevat, viedään muutoksesta sekä niiden ajankohdista kertovat tiedotteet.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .