Rallifanien torvet herättivät Puuppolan Toyotan maailmanmestaruuden kunniaksi – katso video

Esapekka Lappi luotsaa Toyota Yariksensa maaliin rallin MM-sarjan päättävän Australian rallin viimeisellä Power Stage -erikoiskokeella. Samaan aikaan hurja huutomyrsky valtaa päiväkodin yläkerrassa sijaitsevan kokoushuoneen maailman toisella puolella Puuppolassa, jossa kello on noin viisi sunnuntaiaamuna.

Riemun syy on selvä: Tommi Mäkisen luotsaama Toyota Gazoo Racing on juuri voittanut rallin MM-sarjan valmistajien maailmanmestaruuden.

Puuppolassa, Toyotan ralliautojen valmistuspaikassa, rallikauden viimeisiä hetkiä jännitettiin jo puoli neljästä asti. Paikalle saapui lopulta lähes 50 rallinystävää.

– Se olikin maksimi. Ajattelin, että 30 tänne otetaan, mutta väkeä pukkasi väkisin parikymmentä lisää, kisakatsomon alulle pannut Tommi Mäkisen veli Tuomo Mäkinen toteaa.

 

Idea aamuyön kokoontumiseen lähti Tuomo Mäkisen mukaan Keskisuomalaisen jutusta, jossa ihmeteltiin, miksi Puuppolassa kirkonkellot eivät soi Toyotan menestyessä, kuten ne soivat Italian Maranellossa Ferrarin voitoille.

– Meillä kun ei Puuppolassa ole kirkkoa, niin ajateltiin laittaa pystyyn tällainen fanikatsomo, Mäkinen sanoo.

Näin riemu repesi Puuppolan kisakatsomossa, kun tallimestaruus varmistui – katso video 

Australian osakilpailun voittaneen Jari-Matti Latvalan päästyä maaliin oli aika vastata Maranellon kellojen haasteeseen. Puoli kuuden aikaan ralliväki pakkautui autoihinsa ja aloitti tööttäyskonsertin, jonka tarkoitus oli herättää Puuppola maailmanmestaruuden kunniaksi.

Kierrokselta palanneiden juhlijoiden kertomusten mukaan tavoitteessa onnistuttiin, ainakin kylässä syttyneiden valojen perusteella.

Torvien huudattamisesta meinataan tehdä Puuppolassa perinne, joten ensi kaudella Toyotan ralliautojen menestys raikunee Puuppolan kylässä sunnuntaiaamun tapaan.

– Sellainen oli ajatus, että joka kerta kun voittoja tulee täällä töräytellään torvia siihen malliin, että Puuppolassa tiedetään voitosta, Mäkinen toteaa.

Puuppolalaiset ovat silminnähden ylpeitä oman kylän tallin menestyksestä. Mäkinen muistuttaa, että maailmalla Toyotan päätöstä antaa rallitalli Puuppolaan arvosteltiin paljon.

– Kyllä se on kova juttu tällaiselle maalaiskylälle, kun maailman suurin autonvalmistaja on antanut tänne hoidettavaksi tämän rallihomman, Mäkinen toteaa.

– Tämä on tallille kuitenkin ensimmäinen täysi vuosi MM-sarjassa. Viime vuosi oli sisäänajo- ja harjoitteluvuosi, eikä silloin ollutkaan mitään tavoitteita. Tälle vuodelle oli tavoitteena, että maailmanmestaruudesta taistellaan. Jos heti sen pystyy voittamaan, niin onhan se aika kova osoitus.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .