Ruotsin MM-rallissa kisataan unelmaolosuhteissa

 Lunta on paljon ja olosuhteet ovat erinomaiset, Jari-Matti Latvala huomauttaa.

Torstaina alkava Ruotsin MM-ralli kisataan tänä vuonna pitkästä aikaa todella talvisissa olosuhteissa. Erikoiskokeiden varrella lumipenkat ovat parhaimmillaan yli metrin korkeita. Tämä tuo mukanaan kuljettajille sekä mahdollisuuksia että isoja haasteita.

– Lunta on paljon ja olosuhteet ovat erinomaiset. Lumessa on helposti kuitenkin sekin puoli, että luulee voivansa ottaa enemmän riskejä. Lumi antaa anteeksi kyllä, mutta voi olla myös petollista, Toyotan Jari-Matti Latvala huomauttaa.

– Näin isossa lumimäärässä kun se penkka imaisee, niin se imaisee sitten syvälle. Toisaalta nyt ei ole kiviä näkyvissä ja tien pinta on mukavan jäinen. Renkaiden kuluminen ei luultavasti ole ongelma.

Haastetta lisää myös petollinen pikataipaleiden auraus. Nuotituksen onnistuminen onkin isossa roolissa.

– Itselle tuntuu vaikeimmalta se, kun tiet on aurattu osin tyhjän päälle. Nuottiautokin meni välillä minne sattuu. Se voi kisassa yllättää ja mennä ihan tyhmässäkin paikassa ojaan, Toyotan toinen suomalainen Esapekka Lappi sanoo.

– On niin kapeaa välillä, että hankeen on tosi helppo lipsauttaa. Se voi olla, että maltti saattaa täälläkin olla valttia. Toki kovaa pitää mennä.