Sotaratsu Loeb, 44, ehti testata Hyundaita vain puolitoista päivää – "Ehkä yritän vain pysyä tiellä"

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb aiheutti melkoisen mediamylläkän Monte Carlon rallin aattona. Ikänsä Citroenilla ralleja ajanut Loeb ajaa tällä kaudella kuusi MM-rallia Hyundain WRC-autolla ja sitä ranskalaisten on yhä vaikea käsittää.

Loeb tuo Hyundaille medianäkyvyyttä, mutta onko 44-vuotias sotaratsu palkkansa arvoinen erikoiskokeilla? Sen suhteen ollaan viisaampia sunnuntaina, kun Monte Carlon rallista on ajettu kaikki 16 erikoiskoetta ja 324 ek-kilometriä.

– En oikein tiedä mitä odottaa. Monte on niin hankala ralli, että ehkä yritän vain pysyä tiellä, seitsemän kertaa Monten valloittanut Loeb sanoi.

Loeb ehti testata Hyundaita vain puolitoista päivää. Hän saapui testeihin suoraan Etelä-Amerikassa ajetusta Dakarin rallista ja valitti aika-eron aiheuttamaa väsymystä torstaina.

– En oikein ehtinyt kokeilla kaikkia asioita testissä. Auto vaikuttaa hyvältä ja helposti ajettavalta, Loeb totesi.

Monten testierikoiskokeella hän jäi Kris Meeken kärkiajasta 2,9 sekuntia. Testipätkällä oli mittaa 3,35 kilometriä.

Loebin tallikaveri Thierry Neuville ja Toyotan Ott Tänak starttasivat kärkikuljettajista suosikkeina Monten reitille. Kaksikko jatkaa tutussa tallissa ja tutulla autolla, toisin kuin Loeb ja Fordilta Citroenille siirtynyt Sebastien Ogier.

– Totta kai siitä on etua, että ei tarvitse opetella uutta autoa ja aloittaa uusien ihmisten kanssa, Tanak totesi.

Tänak lupasi jatkaa vähintään samalla tasolla kuin mihin viime kauden päätti. Virolainen sijoittui kuljettajien MM-sarjassa kolmanneksi.

– Tietysti yritän parantaa ajamistani. Ja autokin on tänä vuonna parempi, Tänak sanoi.

Kauden alussa Neuvillella ja Tänakilla on iskun paikka. Kun Ogier sopeutuu Citroenin tavoille, voivat Neuville ja Tänak ajaa rallien voitoista vahvalla itseluottamuksella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .