Suninen toisena Sardiniassa, Latvalan hankala päivä päättyi ulosajoon

Sardinian MM-rallissa sattui ja tapahtui perjantaina. Yksi päivän kahdeksasta erikoiskokeesta peruttiin katsojan sairastapauksen vuoksi. Johtopaikka vaihteli muutamaan otteeseen, mutta illalla Espanjan Dani Sordo onnistui repimään kymmenen sekunnin kaulan Teemu Suniseen ja Viron Ott Tänäkiin.

Jo aiemmin kertaalleen katollaan käynyt Jari-Matti Latvala ajoi tieltä päivän päättäneellä yhdeksännellä erikoiskokeella. Keskeyttämään joutui myös kiveen ajanut Sebastien Ogier.

Myös Esapekka Lappi oli vaikeuksissa päivän mittaan. Eniten tappiota kärkeen tuli nelospätkällä, kun hän ajoi mutkan leveäksi ja rikkoi autostaan renkaan. Lapin Citroen ei muutenkaan ollut täydessä kunnossa, mistä kielivät tuntuvat tappiot erikoiskokeilla. Iltaa kohden Lappi kuitenkin paransi.

– Kaksi viimeistä osuutta olivat positiivisia. Olemme yhä mukana, mitä vain voi tapahtua, kahdeksantena huristeleva Lappi totesi WRC.com -sivuston pikakommentissaan.

Perjantain suomalaistähti oli siis Suninen, jonka yhteistyö uuden kartturin Jarmo Lehtisen kanssa sujui hyvin. Ford-kuski teki pohja-ajan kolmella erikoiskokeella ja olisi rallin kärjessä ilman aamupäivän pyörähdystään. Ajovirhe maksoi 15 sekuntia.

– Tämä oli meille hyvä päivä. Silti harmittaa aamun pyörähdys, Suninen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.