Tänak ajoi kolme pätkäpohjaa ja nousi johtoon Sardinian rallissa

Toyotan Ott Tänak hyökkäsi kolme erikoiskokeiden pohja-aikaa ja oli nopein kaikilla lauantaiaamun pikataipaleilla Sardinian MM-rallissa. Tänak lähti aamun lenkille yleiskilpailun toisena, 10,8 sekuntia Dani Sordon takana, mutta nousi päivähuoltoon mennessä Sordon ohi 6,4 sekunnilla.

– Rengasvalintamme oli ehdottomasti oikea näille erikoiskokeille, Tänak sanoi 12:nnen erikoiskokeen jälkeen.

Tänak valitsi aamun lenkille kolme puolikovaa ja kaksi kovan seoksen rengasta. Sordo ja Teemu Suninen olivat matkassa viidellä kovan seoksen renkaalla.

– Renkaat ruopivat liikaa. Hävisin sen takia paljon aikaa, Sordo harmitteli yhdeksän sekunnin tappiota erikoiskokeella 12.

Suninen oli perjantain jälkeen rallissa toisena ja Tänak oli hänestä 0,4 sekunnin päässä kolmantena. Tänak kuittasi Sunisen ohi aamun ensimmäisellä erikoiskokeella ja venytti eron 27,1 sekuntiin puolenpäivän huoltoon mennessä.

– Ajoimme aamun erikoiskokeet samoilla renkailla, joten meillä on nyt uusia renkaita iltapäivän lenkille, Suninen kertoi.

Elfyn Evans on neljäntenä 27,9 sekunnin päässä tallikaveristaan Sunisesta. Andreas Mikkelsen pitää hallussaan viidettä sijaa 57,6 sekunnin päässä Tänakista.

Esapekka Lappi on kahdeksantena jo 2.20 minuutin päässä Tänakista. Kalle Rovanperä on yhdeksäntenä ja johtaa R5-autojen kisaa 10,8 sekunnilla.

- Auto on paljon parempi kuin perjantaina. Vielä kun saisimme auton takapäähän hieman lisää pitoa iltapäiväksi, Rovanperä sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .