Tänak napsii ek-voittoja – Latvala viidentenä, Lappi seitsemäntenä, Suninen kymmenentenä

Saksan MM-rallin kärjessä käydään kaksintaistelua Toyotan Ott Tänakin ja Fordin Sebastien Ogierin välillä, ja virolaiskuljettaja hivuttautuu sekunti sekunnilta kauemmas ranskalaisässästä. Päivän viides ja koko kisan kuudes erikoiskoe, 22 kilometrin Mittelmosel päättyi Tänakin eduksi 1,6 sekunnilla, ja kokonaistilanteessa Tänak johtaa Ogieria 9,1 sekunnilla ennen illan viimeistä ek:ta.

– Yhä Sebiä nopeampana! Olosuhteet ovat hankalat, emme halua tehdä virheitä. Näissä oloissa ei ole helppo ajaa, neljännen peräkkäisen ek-voiton ajanut Tänak raportoi MM-sarjan sivustolla.

Kolmantena ajava Hyundain Thierry Neuville on jäänyt kärjestä jo 23,1 sekuntia. Seuraavina tulevat Fordin Elfyn Evans (kärjestä 34,4 sekuntia) ja Toyotan Jari-Matti Latvala (–34,8). Latvala oli kuudennella ek:lla kolmas, 5,6 sekunnin päässä Tänakista.

– Olen aika iloinen tästä, askel eteenpäin, Latvala kommentoi kuudetta ek:ta.

Toyotan Esapekka Lappi oli neljän erikoiskokeen jälkeen neljäntenä, putosi sitten viidennellä kuudenneksi ja kuudennella vielä sijan eli seitsemänneksi. Eroa Latvalaan on 5,9 sekuntia ja kärkeen 40,7.

– En vaan tiedä mitä tehdä, jos rehellisesti sanotaan. Selvästikään en uskalla tarpeeksi, mutta tuntuu kuitenkin, että kaikkeni annan. On analysoitava, mitä (tallitoveri Tänak) tekee toisin, Lappi pohti ja puisteli päätään.

Fordin Teemu Suninen nousi sijan kymmenenneksi. Skodan Kalle Rovanperä on 17:ntenä ja Jari Huttunen Hyundaillaan 20:ntena.

Päivän viimeinen erikoiskoe alkaa kello 19.21 Suomen aikaa.