"Tärkein tavoite on ajaa hyvä, ehjä kilpailu"

Auto on iskussa, mutta flunssa kiusaa Latvalaa.

Tekniset viat söivät Toyotan Jari-Matti Latvalan tulosta kolmessa edellisessä MM-rallissa. Hän uskoo, että auton elektroniikkaan liittyvät ongelmat on nyt voitettu ja auto on iskussa. Kuljettajan valmistautumista Katalonian ralliin sen sijaan kiusaa flunssa.

– Elektroniikan komponentit vaihdetaan autossa nyt vähän useamman kuin aiemmin. Uskon, että niihin liittyvät murheet on selätetty, Latvala sanoo.

– Autosta jäi testeissä hyvä ja tasapainoinen kuva, mutta testien jälkeen iski flunssa. Kuumetta ei ole ollut, mutta sellainen räkäflunssa, yskää ja kurkkukipua.

Perjantaina Latvalaa odottavat tutut haasteet. Rallin avauspäivä ajetaan sorateillä, joilla lähtöpaikalla on iso merkitys. Latvala näkee, että kahdesti ajettava liki 39 kilometrin Terra Alta -erikoiskoe on perjantaina avain hyvään tulokseen.

– Terra Altalla on pitkä asvalttiosuus. Sen onnistuminen ja kuinka pätkän loppu kuluneella renkaalla sujuu, vaikuttaa paljon aikaan. Kisan avauspäivänä ero kärkeen ei saisi venähtää, Latvala sanoo.

Lappi: Osaanko hyödyntää lähtöpaikan?

Lauantaina ja sunnuntaina Kataloniassa ajetaan nopeilla ja jouheilla asvalttiteillä, joilla erojen kiinnikurominen ei ole helppoa.

– Minulle tärkein tavoite on ajaa hyvä, ehjä kilpailu. Veikkaan, että Sebastien Ogier on vahva täällä, vaikka hän MM-sarjan johtajana ja kärkiautona onkin perjantaina vaikeassa tilanteessa irtosoran takia, Latvala arvioi.

– Hyundain Andreas Mikkelsen taas on perjantaina hyvällä lähtöpaikalla. Hän voi mennä täällä lujaa niin kuin Dani Sordokin.

Latvalan tallitoveri Esapekka Lappi on MM-sarjassa kymmenes ja pääsee perjantaina ajamaan edellä menneiden irtosorasta puhdistamalla ajolinjalla.

– Sen puolesta pitäisi olla hyvät mahdollisuudet. Saa nähdä, pystynkö hyödyntämään sen, Lappi miettii.

– Tuntuu, että oli vaikea saada nuottia luontevaksi noille teille. Oli hankala tehdä tarkkaa nuottia. Pitää lähteä ajamaan rennosti.

Myös kahdeksantena MM-sarjassa olevan Toyotan Juho Hännisen lähtöpaikka perjantaille on hyvä, mutta kokemusta noista teistä on vähän. Hänninen ajoi Katalonian rallin edellisen kerran 2011.

– Jatketaan samaan tapaan kuin Saksassa, Hänninen viittaa edelliseen MM-ralliin, jossa hän oli neljäs.

Katalonian kuohunta ei näkynyt nuotituksessa

Suninen voittojahtiin, Nordgren antaa näyttöjä