Teemu Suninen sai Malcolm Wilsonilta kiitosta vauhdistaan

Teemu Sunisen piti antaa hyvä lisänäyttö vauhdistaan ja taidoistaan Sardinian rallissa. Suninen ajoi pohja-ajan kilpailun kahdeksannelle erikoiskokeelle ja oli kellottamassa toista pohja-aikaa päivän päätöspätkällä, kun Ford Fiestan oikea takapyörä osui penkkaan ja auto karkasi ulos tieltä. Ajovirhe harmitti Sunista vielä lauantainakin.

– Tulin siihen mutkaan liian kovaa ja taisi nuottikin olla liian nopea. Ajattelin, että se mutka menee nostamatta (jalkaa kaasulta), Suninen kertasi ulosajonsa vaiheita.

Suninen jatkoi kilpailua lauantaina superrallisäännön turvin. Tavoitteena oli kokemuksen kerääminen ja pisteiden saalistaminen rallin päättävältä bonuspätkältä.

– Koetetaan nyt saada oppia tästä rallista. Ajamisen tarkkuudessa voisi saada jotain hyötyä Jyväskylän ralliinkin, Suninen suunnitteli.

Ulosajo ajovirheestä on yleensä moitteen paikka kuljettajalle. Fordin rallitallin päällikkö Malcolm Wilson ei jakanut Suniselle pelkästään risuja perjantaina illalla.

– Hän ymmärtää kyllä, vaikka virhe on aina virhe. Vauhtiini oltiin tyytyväisiä, Suninen huomautti.

Vauhtia Sunisella riittää vaikka MM-rallin voittamiseen, mutta ajamisen varmuudessa on parantamisen varaa. Kun Suninen onnistuu ajamaan erikoiskokeen hyvällä rytmillä ja ilman virheitä, on aika yleensä hyvä. Sunisen suoritukset rallin aikana vain ailahtelevat liikaa.

– Pitää vaan saada kilometrejä alle. Kokemuksen kautta ajamisesta tulee varmempaa ja saa rutiinia, Suninen kertoi.

Suninen ajoi mutkan leveäksi myös lauantain kolmannella erikoiskokeella, mutta selvisi rengasrikolla.

– Oli vähän liukkaampi jarrutus ja meni leveäksi. Vaihdettiin se rengas siellä pätkällä, Suninen selvitti parin minuutin aikatappiota.

Suninen on pudonnut tulosluettelossa sijalle 12. Hänen eronsa kilpailun kärkiautoon on 14.36 minuuttia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .