Tommi Mäkinen: ”Pidän tätä tärkeämpänä kuin kuljettajien mestaruutta”

Tommi Mäkinen varmisti ensimmäisen neljästä kuljettajien maailmanmestaruudestaan Australiassa vuonna 1996. Kaksitoista vuotta myöhemmin Mäkinen juhli maailmanmestaruutta samassa maassa, mutta tällä kertaa tallipäällikkönä.

– Mestaruudet ovat tietysti erilaisia, mutta pidän tätä tärkeämpänä kuin kuljettajien mestaruutta, Mäkinen totesi.

Mäkinen otti hoitaakseen maailman suurimman autonvalmistajan Toyotan ralliprojektin kolme ja puoli vuotta sitten. Hän lupasi Toyotan pääjohtajalle Akio Toyodalle, että Toyota voittaa hänen johdollaan autonvalmistajien maailmanmestaruuden. Tavoite täyttyi toisena vuonna, kun Toyota oli mukana MM-sarjassa Toyota Gazoo Racingin rallitallina.

– Tavoite on täytetty, mutta vielä jäi saavutettavaa, kun kuljettajien maailmanmestaruus jäi ottamatta. Siitä riittää motiivia kaikille ensi kaudeksi, Mäkinen huomautti.

 

Toyotan Ott Tänak taisteli kuljettajien maailmanmestaruudesta kauden viimeisille erikoiskokeille saakka. Virolainen ajoi ulos tieltä Australian rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ja joutui keskeyttämään. Tallikaveri Jari-Matti Latvala voitti rallin ja Sebastien Ogier kuljettajien maailmanmestaruuden.

– Kaikki muut täällä varmaan ovatkin hyvillä fiiliksillä paitsi Ott, joka ajoi toiseksi viimeisellä pätkällä puuhun. Mutta täytyy muistaa, että Ottilla on tärkeä osuus tässä mestaruudessa, Mäkinen kiitti neljä MM-rallia kauden aikana voittanutta Tänakia.

 

Australian rallin voittanut Latvala varmisti lopulta tarvittavat tallipisteet, sillä Hyundain Hayden Paddon sijoittui Australian rallissa toiseksi.

– Ilman Jari-Mattia me oltaisiin hävitty tämä mestaruus. Jari-Matti ajoi todella hyvin koko loppukauden ja toivotaan, että hän jatkaa samalla tavalla ensi vuonna, Mäkinen kiitteli Latvalaa, jonka edellisestä rallivoitosta ehti kulua lähes kaksi vuotta.

Keskisuomalainen tavoitti Mäkisen parisen tuntia Australian rallin päättymisen jälkeen. Toyotan rallitallissa ei oltu ehditty vielä laittaa mestaruusjuhlia pystyyn.

– Tässä on vielä töitä edessä. Mestaruutta taidetaan virallisesti juhlia vasta meidän pikkujouluissa joulukuussa, Mäkinen suunnitteli.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .