Videostudio: Näistä syistä perjantai on erityisen mielenkiintoinen Jyväskylän MM-rallissa – Rallilegendan lopettamisuutinen antoi kutkuttavat lähtökohdat tallineuvotteluille

Harju on hiljennyt ralliautojen huudosta, mutta Jyväskylän MM-ralli on vasta alussa.

Hyundain Thierry Neville oli avauserikoiskokeen ykkönen, Toyotan Ott Tänak ja Kris Meeke täydensivät kärkikolmikon. Neuvillen ykkössijaa voi pitää hiuksenhienona yllätyksenä.

Suomalaiset WRC-kärkikuljettajat löytyvät vasta sijoilta 6, 7 ja 8, mutta suuria johtopäätöksiä ei voi vielä tehdä yhden nopean erikoiskokeen perusteella. Esimerkiksi Teemu Sunisen ja Jari-Matti Latvalan voi odottaa nousevan perjantaina lähemmäs kärkikahinoita.

Kymmenen erikoiskokeen perjantai käynnistää rallin toden teolla, ja erot alkavat näkymään.

Mutta minkälaisen vaikutuksen tekisi perjantaipäivälle uumoiltu sade? Entä muuttuvatko kahteen kertaan ajettavat Moksin, Urrian, Ässämäen ja Äänekosken pätkät jälkimmäiselle kierrokselle?

Keskisuomalaisen urheilutoimittajat Ari Mäntylä ja Jari Valtee vastaavat muun muassa näihin kysymyksiin torstain videostudiossa. Lisäksi lopettamisvuodekseen 2020 nimenneen Sebastien Ogierin päätös teki tulevista tallineuvotteluista varsin mielenkiintoiset. Kuusinkertainen maailmanmestari jättää Citroenin tallille aukon, jonka jonkun on täytettävä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .