Östberg hihkui kuin Mr Hollywood - "Toyota-voileipä on paras voileipä"

Jos historian siivet havisivat Ott Tänäkin Jyväskylän voitossa, voi samaa sanoa myös Mads Östbergin kakkossijasta. Viisitoista vuotta sitten Markko Märtin kuskasi voiton Viroon ja kakkoseksi kaasutti Norjan Petter Solberg. Nyt Östberg uusi maanmiehensä tempun vuodelta 2003.

- Olen todella, todella onnellinen. Oli uskomattoman hienoa pystyä voittamaan Jari-Matti täällä kamppailussa kakkossijasta, hihkui Östberg, joka säilytti asemansa lopulta vain 2,8 sekunnin turvin.

30-vuotias Östberg lienee aikanaan seurannut tarkkaan paitsi Solbergin ajamista, myös hänen esiintymisiään mediassa. Mr Hollywood -nimelläkin tunnettu Solberg, 43, oli aikanaan ralliteiden todellinen showmies ja huuliveikko. Östbergissä on samaa vikaa.

- Tämä vauhti? No se löytyi minun oikeasta jalastani, aiemmin kahteen otteeseen kolmanneksi Jyväskylässä ajanut Östberg veisteli.

Hän ilmoitti myös ajaneensa Citroenillaan "Toyota-voileivän" täytteeksi Yarista kuskanneiden Tänakin ja Latvalan väliin.

- Toyota-voileipä on paras voileipä, mitä Suomesta saa, Östberg ilmoitti.

- Ennen kisaa ajattelimme, että kamppailu neljännestä sijasta on meille realismia ja Toyotat menevät menojaan. He ovat testanneet täällä ehkä 20 päivää ja me vain kolme. En osannut odottaa tätä, hän vakavoitui.

Illan juhlasuunnitelmat olivat Östbergin kohdalla kristallinkirkkaat.

- Ehdottomasti otetaan vähän Lapin kultaa!

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .