Östberg kukisti Grönholmin Helsinki Battle -rallin finaalissa

Norjalainen Mats Östberg pilasi lauantaina suomalaisten odottaman rallitaistelun helteisessä Helsingissä. Östberg sai rallilegendojen ja nykyisten huippukuljettajien leikkimielisessä näytöksessä finaalivastustajakseen kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin ja jätti suomalaisässän vaille mahdollisuuksia.

Östberg vetäisi loppukilpailuvedollaan 1,6 kilometrin radan aikaan 1.27,4. Vauhtiaan joka yrityksellään parantanut Grönholm päätti vauhtileikin aikaan 1.29,2, joka oli kaikkien legendojen tekemistä ajoista ylivoimainen.

Tapahtuma houkutteli Hietalahden rantaan tuhansia katsojia. Nimenomaan rallilegendojen Grönholmin, Markku Alenin, Juha Kankkusen ja Tommi Mäkisen ajolinjat näyttivät kiinnostavan yleisöä eniten. Draaman kannalta olisikin ollut suotavaa, että veteraanit olisivat saaneet tutustua nykyisiin WRC-ralliautoihin enemmän kuin nyt tarjotun viiden minuutin verran.

- Viisi minuuttia oli naurettavan vähän, mutta yllättävän hyvä tätä autoa oli ajaa. Kiva oli, ja päivä oli oikein positiivinen, Grönholm sanoi finaalin jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.