Alen: Kankkunen pärjää vain silmälasit päässä

Markku Alenilla on selkeä näkemys entisen kilpakumppaninsa Juha Kankkusen menestysmahdollisuuksista Suomen MM-rallissa.

- Jos se kehtaa käyttää silmälaseja, niin sillä on hyvä mahdollisuus pärjätä. Juha voi olla viides tai kuudes, mutta vain jos sillä on silmälasit päässä, Alen virnuilee.

- Olen käynyt näöntarkastuksessa ja siellä sanottiin, että tarvitsen ainoastaan lukulasit. Ulkonäkö on kärsinyt jonkun verran, mutta näkö on kuulemma ihan hyvä, Kankkunen vastaa Alenin piruiluun nauraen.

Alenilla ja Kankkusella oli tapana psyykata toisiaan aktiiviaikoinaan. Alen ei hellitä nytkään, vaikka hän ei itse tämän vuoden kisaan osallistukaan.

- Juhan pitää katsoa peiliin, jos hän ei ole kuuden sakissa. Eihän siellä ole kovin paljon WRC-autojakaan mukana, kyllä Juhan pitää WRC:llä päästä kuuden sakkiin, Alen löylyttää.

Alenilla on myös mielipide siitä, onko MM-ralleihin pitkän tauon jälkeen palaava Kankkunen nopeampi kuin ralliuransa alkutaipaleella oleva Kimi Räikkönen.

- Vaikea sanoa, mutta ehkä mä vedän tän homman Juhalle. Rallimies on rallimies. Ei tää ralli niin helppoa ole. Ainahan rallia voidaan ajella, mutta pärjääminen on sitten asia erikseen, se on nähty jo monta kertaa.

Rovanperä: Juha ottaa niskalenkin Kimistä

Myös Harri Rovanperä uskoo, että Kankkunen päihittää Räikkösen.

- Kimi saattaa olla kisan alussa Juhaa vauhdikkaampi, mutta minun veikkaukseni on, että Juhalla on niskalenkki Kimistä, kun kaikki pätkät on lauantai-iltana ajettu.

Yli sata MM-rallia aikoinaan kolunnut Rovanperä odottaa, että Kankkunen murtautuu viikonlopun kilpailussa vaivatta kymmenen parhaan kuljettajan joukkoon.

- Tiukka veikkaukseni on, että Juha on seitsemäs. Se edellyttää kuitenkin sitä, että hän saa oikein hyvän ajofiiliksen päälle heti alusta alkaen.

- Pitää kuitenkin muistaa, ettei Kankkusen tarvitse pää punaisena painaa. Tärkeintä hänelle on varmasti nauttiminen, aivan sitä viimeisintä riskiä hänen ei tarvitse ottaa, "Rovis" muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.