Eiköhän pidetä ralli Jyväskylässä

Olihan se taas rypistys. Täytyy myöntää, että juuri nyt ei tule paljon mitään mieleen, mistä parkaista.

Mutta jotain kuitenkin. Ymmärrän Lahden lenkin liiketaloudelliset VIP-perusteet, mutta mitään tolkkua hommassa ei muuten ole. Yleisön ja yleisen rallifiiliksen kannalta karavaanin rahtaaminen pahimmillaan yli 200 kilometrin päähän kisan pääkallonpaikasta on täysin järjetöntä. Yleisökään ei Päijät-Hämeessa syttynyt lajille samalla tavalla kuin Keski-Suomessa. Esimerkiksi Lahden sataman sinänsä komeassa huoltoparkissa tuli sellainen fiilis, että paikalla pällisteli kourallinen ihmettelemässä, että mitäs se tämä on.

Lahden radio ja MTV3 hihkuivat Jokimaan yleisö-ek:lla olleen 20 000 katsojaa. Muutamat paikalla olleet kollegat olivat sitä mieltä, että silmäpareja oli korkeintaan 10 000. Siis saman verran kuin yleensä oli Killerillä.

Jyväskylän MM-rallin tämän vuoden Tuuliviiri-palkinnon ojennan rallissa kakkoseksi kaasutelleelle Jari-Matti Latvalalle. Latvala kritisoi vielä puolitoista viikkoa sitten rallin viemistä kokonaiseksi päiväksi pois Jyväskylästä. Rallin aikana hän hehkutti Päijänteen eteläpäässä pyörähtämistä täysin estottomasti.

Rallin maailmassa mediaa haluttaisiin kernaasti kontrolloida niin paljon kuin mahdollista ja kaiken pitäisi olla koko ajan kivaa ja mahtavaa. En tiedä, muuttuiko Latvalan mieli oikeasti, vai kävikö joku syöttämässä töysäläiselle uudet, salonkikelpoiset mielipiteet.

Oli miten oli. Järjestävä taho AKK Sports Oy on ilmoittanut, että Lahden lenkki on ohjelmassa ensi vuonnakin. Itse parkaisisin tuohon, että eiköhän pidetä tämä ihan perinteisesti Jyväskylän juttuna.

Parkaisu Paviljongista -juttusarjassa yritetään seurata Jyväskylän MM-rallia "kulissien takaa".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.