Esapekka Lapin ralli ohi – ajoi ulos Laukaan erikoiskokeella

Jyväskylän MM-rallissa neljäntenä ollut Esapekka Lappi ajoi ulos Laukaan erikoiskokeella sunnuntaina. Ulosajo tapahtui noin 1–1,5 kilometriä ennen maalia. Ylen Ralliradion mukaan Lapin ralli on näillä näkymin ohi. Lappi ja hänen kartturinsa Janne Ferm ovat kunnossa ja päässeet poistumaan autostaan.

– Kilometri ennen maalia tullaan liukkaaseen risteykseen. Oli varmaan mennyt leveäksi ja osunut johonkin ja päätynyt ojaan, kommentoi Lapin jälkeen ajanut Jari-Matti Latvala tilannetta.

Ojaan jäänyt Lapin auto haittasi jonkin verran Latvalan ja Ott Tänakin ajoa.

Lappi voitti Jyväskylän MM-rallin viime vuonna.

Tänak jatkaa johdossa

Viron Ott Tänak on vahvoilla voittamaan ensimmäisen Suomen MM-rallinsa. Tänak ajoi päivän ensimmäisellä erikoiskokeella kolmanneksi.

– Oli surullista nähdä Lappi ulkona tieltä, en odottanut sellaista. Erikoiskoe on todella liukas, Lapin tallikaveri Tänak sanoi MM-sarjan radiolle.

Pohja-ajan ajoi rallissa toisena oleva Mads Östberg, joka kukisti kolmossijalla olevan Jari-Matti Latvalan 0,9 sekunnilla.

Uuden-Seelannin Hayden Paddon nousi rallissa neljänneksi. Teemu Suninen on kilpailussa viidentenä. Hän kuvasi ajamista hankalaksi.

Juttua päivitetty klo 10:51: Lappi kommentoi myöhemmin, ettei auto mennytkään katon kautta ympäri, kuten jutussa aiemmin todettiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .