Esapekka Lappi nauratti ja dominoi – "Janne vetää ainakin"

Esapekka Lappi oli tämän vuoden Jyväskylän MM-rallin ylivoimaisin hahmo. Hän porhalsi WRC2-luokan piikkipaikalle EK 2:lla Pihlajakoskella, eikä siitä sen jälkeen luopunut. Lappi tykitti luokkaansa peräti 12 pohja-aikaa 20 erikoiskokeella ja löylytti tallikaverinsa Pontus Tidemandin peräti minuutilla ja 41 sekunnilla.

- Auto istui tosin hyvin hanskaan. Puolassa oli jo samanlainen meininki ja sieltä tuli hyvä itseluottamus, Lappi myhäili.

Lappi nosti WRC2:n Jyskälän voiton viimevuotisen Euroopan mestaruuden edelle.

- Toistaiseksi hienoin fiilis mitä on ollut. Myhinpään maaliin kun pääsin, niin se oli aika uskomatonta. Yhdellä kädellä ajelin niitä viimeisiä hyppyjä kuin Kubica konsanaan, WRC2:n MM-sarjan kärkeen noussut Leppi kehui.

Sanavalmis 24-vuotias Naarajärven mies on helppo kuvitella lähiaikoina kirkkaampiin valoihin.

- Ehkä ensi kausi voisi olla vielä ihan hyväkin ajaa WRC2:lla, mutta viimeistään 2017 pitää päästä WRC:n rattiin. Siinä on kuitenkin oma opettelemisensa, Lappi suunnitteli.

Toyotan tallipäälliköksi heinäkuussa nimettyt Tommi Mäkinen on useaan otteeseen ilmaissut kiinnostuksensa Lappiin. Väkevä esitys Jyskälässä herätti varmasti joka ikisen tallipäällikön huomion. Tulevaisuudestaan Lappi kuitenkin vaikeni.

- En oikeasti edes tiedä kovin tarkkaan, missä mennään. Managerini hoitaa näitä asioita ja kaikki ei edes tule minun tietooni. Menkää kysymään siltä. Tällä viikolla kuulin jotain pari vuotta vanhoja juttuja, Lappi tuumasi.

Voitonjuhliin Lapilla oli yksiselitteinen resepti.

- Janne (kartanlukija Ferm) sanoi, että "pull asses on the shoulder". Janne vetää ainakin, mä en vielä tiedä. Eiköhän se aika suomalaiskansallisissa merkeissä mene, Lappi nauratti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Latvala voitti MM-rallin ja nousi Kankkusen rinnalle – "Pohjalaisella sisulla hoidettiin!"

Latvala nuotitti rallibileet: "Täytyy vilkaista Jyväskylän yöelämä"

Selfikeppimies (feat. Miske): Esapekka Lappi - "Pull asses on the shoulder"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.