Esittely: EK 1 ja 3 Lankamaa (23,47 km)

31.7.2014 klo 16.08 ja klo 19.07

Jyskälää mallia 2014 ei todellakaan lyödä käyntiin millään pehmeällä laskulla, vaan ohjelmassa on saman tien kilpailun pisin erikoiskoe. Lankamaa on kuin Suomen MM-ralli pienoiskoossa ja ottaa luulot pois.

Lankamaalta löytyy pientä tietä, jossa ei varsinaisesti parane hissutella, mutta täytyy kuitenkin pitää järki mukana. Sitten löytyy isompaa väylää, jota voi työstää urku auki. On näyttäviä mutkia ja muutama reipashenkinen hyppykin.

Jyskälän legendoihin ehdottomasti kuuluva erikoiskoe muistetaan maestro Juha Kankkusen kotipätkänä. Kotitiet eivät koskaan antaneet armoa Kankkuselle. Kerran hän joutui jopa keskeyttämään rallin täällä eikä Kankkunen ajanut kotikonnuillaan koskaan pohja-aikaa.

Vuosi sitten Lankamaa ajettiin "väärään" suuntaan, mutta nyt mennään jälleen totutusti: ensin pohjoiseen ja sitten länteen viime vuoden maalipään toimiessa starttina. Kun pätkä ajetaan kahteen kertaan, se muodostaa lähes 70 prosenttia avauspäivän erikoiskoekilometreistä. Lankamaa rakentanee siis asetelmat perjantaille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Esittelyt MM-rallin erikoiskokeista julkaistu – katso videot

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.