Esittely: EK 10/14 Lankamaa (23,66 km)

Ajetaan 2.8.2013 klo 12.44 ja klo 18.32

Perjantain avanneen Jukojärven tavoin myös Lankamaa ajetaan "väärään" suuntaan. MM-rallissa pätkää ei ole koskaan ajettu näin päin, vaikka tiet toki tuttuja ovatkin. Uutta osuutta on ainoastaan pieni siivu erikoiskokeen alussa. Eikun lopussa. Siis Myllypohjan nurkilla.

Lankamaa on kuin Suomen MM-ralli pienoiskoossa ja ottaa luulot pois. Lankamaalta löytyy pientä tietä, jossa ei varsinaisesti parane hissutella, mutta täytyy kuitenkin pitää järki mukana. Sitten löytyy isompaa väylää, jota voi työstää urku auki. On näyttäviä mutkia ja muutama reipashenkinen hyppykin.

Jyskälän legendoihin ehdottomasti kuuluva erikoiskoe muistetaan maestro Juha Kankkusen kotipätkänä. Kotitiet eivät koskaan antaneet armoa Kankkuselle. Kerran hän joutui jopa keskeyttämään rallin täällä eikä Kankkunen ajanut kotikonnuillaan koskaan pohja-aikaa.

Mikko Hirvosen kisa meni pari vuotta sitten pipariksi Lankamaassa, kun Ford pamahti päin puuta. Syyksi paljastui lopulta jarruvika, mutta tämä fakta ei pätkän haastavuutta vähennä.