Grönholm ei usko suurmestarin paluuseen: Ei Loeb uskalla tulla takaisin

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb testaa Citroenia.

Heikosti rallin MM-sarjassa tänä vuonna pärjänneen Citroenin tallipäällikkö Yves Matton antoi Autosportin haastattelussa ymmärtää, että tallissa pidetään ovea auki Sebastien Loebin paluulle ensi vuodeksi.

– En sano ei, koska se ei pidä paikkaansa. En myöskään sano kyllä, koska sekään ei pidä paikkaansa, Matton lausui Autosportille.

Ranskalaismestarin entinen kova kilpakumppani Marcus Grönholm ei näe 43-vuotiaan Loebin hamuavan tosissaan takaisin rallimaailman.

– En usko Loebin palaavan. Ei Loeb uskalla tulla enää takaisin, kun tietää ettei pärjäisi enää. Tai voisi Loeb yhä pärjätäkin, mutta tietää se on niin tiukkaa taistoa nykyisin, Grönholm arvioi Jyväskylän MM-rallin aikaan.

Grönholm tietää paluun haasteet, sillä hän testasi viime kesänä paljon Volkswagenin uutta WRC-autoa. Testitiellä ajaminen on kuitenkin täysin eri asia, kun kisaaminen, jossa korostuu nuottien tarkkuus.

–Testeissä voin ajaa yhtä kovaa kuin muut. Ei se testipätkällä ole hirveän vaikea päästä samaan vauhtiin, mutta kun ei ole tehnyt pitkään aikaan nuotteja eikä ajanut siitä, niin sitten se menee vaikeaksi kisassa, Grönholm vertaili ja kertoi tallan olevan pohjassa testeissäkin.

Grönholmin testaama Volkswagenin WRC-kilpuria ei kuitenkaan koskaan nähty tositoimissa tallin vetäydyttyä MM-sarjasta.

– Volkswagenilla ehti valmistua 4-5 vuoden 2017 WRC-autoa ennen vetäytymispäätöstä. Ajoin yhteensä 23 päivää uutta autoa – ja ihan turhaan.

Jyväskylässä Grönholm pääsi näytösajomielessä myös Toyotan WRC-auton puikkoihin. Volkswagen oli viime vuodet ylivoimainen MM-sarjassa, mutta miten Volkkarille olisi käynyt ennätystasaisessa MM-sarjassa?

– En saa niitä lähteä vertamaan, Grönholm virnisti.

– Tosi hyvä autohan Toyotalla on. Kaikki oltiin ihmeissään jo alkuvuodesta ja epäilijöitä riitti, mutta hienosti tallilla on mennyt.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .