Suomen MM-rallin legendaarisesta pikataipaleesta repesi taas mehevä riita

Suomen MM-rallin legendaarisesta erikoiskokeesta Jyväskylän Harjulla on tehty oikaisuvaatimus luvan myöntäneelle Jyväskylän kaupunginhallitukselle.

Kaupunginhallitus päätti maaliskuussa, että ensi kesän Neste Oil Rallia varten suljetaan keskustan katuja ja liikennettä rajoitetaan kuten viime kesänä.

Valituksen tehnyt mies vaatii, että kadut pidetään avoimina, eikä niitä suljeta.

"Peräkkäisinä vuosina ja päivinä toistuva tapahtuma aiheuttaa kohtuutonta haittaa alueen asukkaille. Tapahtuma sulkisi kaikki ahtaan kaupunkitonttini liittymät. Haittaa ei voida pitää tilapäisenä ja lyhytaikaisena", mies toteaa oikaisuvaatimuksessaan.

Lisäksi hän pitää turvatoimia alimitoitettuina.

"Suurajojen kunniallinen loppuunsaattaminen edellyttää, että haitat tulisi pystyä minimoimaan sijoittamalla ralli polttomoottoriajoille sopiviin paikkoihin", mies kirjoittaa.

Kaupunki toteaa vastineessaan, että asukkaiden autoille osoitetaan korvaavat pysäköintipaikat lähiseudulta.

"Viranomaiset ovat yleisesti tulkinneet ralliteiden sulkemisen lupaehtojen rajoissa tilapäiseksi ja sen aiheuttaman haitan lyhytaikaiseksi ja vähäiseksi", vastineessa todetaan.

Jyväskylän kaupunginhallituksen Harjun erikoiskoneen sulkemista koskevasta päätöksestä (14.4.2014) valitettiin Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valittaja vaati päätöksen kumoamista muun muassa siksi, että "ei voida välttyä kadunvarsien asukkaisiin kohdistuvalta merkittävältä haitalta ja jopa vahingoilta".

Hallinto-oikeus katsoi viime syyskuussa, ettei tämän kaltaisia tai muitakaan perusteita ollut ja hylkäsi valituksen.

Kaupunginhallitus päättää tämänvuotisen oikaisuvaatimuksen hylkäämisestä maanantaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .