Hirvonen "varpaillaan" voittotaistoon

Mikko Hirvonen uskoo pystyvänsä puolustamaan viimevuotista voittoaan Suomen MM-rallissa, vaikka hänen Fordinsa kilpailukyky onkin aiheuttanut päänvaivaa ennen kilpailua.

- Vähän saa olla varpaillaan, mutta tunne autosta on ihan hyvä. Ennen kilpailua ajetut testit sujuivat hyvin, ja onhan se niin, että voittokamppailuun olisi vain jotenkin puristettava, Hirvonen sanoi.

Hirvonen ja Ford-talli ovat jääneet viime kisoissa alakynteen Citroenia ja sen ranskalaiskuljettajia Sebastien Loebia ja Sebastien Ogieria vastaan. Ja niin kuin moottoriurheilussa kuuluukin, syytä ahdinkoon on haettu ajajien lisäksi autosta.

Ainakin parin viime kisan perusteella Citroen tuntuu olevan nopeampi ajokki kuin Hirvosen ja Jari-Matti Latvalan Ford. Syynä Citroenin etumatkaan on mainittu autojen iskunvaimennuksen ja vaihteistojen erot.

Citroenin on sanottu olevan vakaampi ajettava ja sen pitoa tiehen on myös kehuttu. Lisäksi Citroenin kuusivaihteisen vaihdelaatikon uskotaan olevan kilpailukykyisempi kuin Fordin viisivaihteinen.

Ennen "Jyskälää" Hirvonen on hinkannut testitietä edestakaisin. Hän luottaa, että testien perusteella tehdyt muutokset ovat kohentaneet autoa.

- Hieroimme auton alustaa ja yritimme parantaa muutamia muitakin juttuja. Auto tuntui testeissä älyttömän hyvältä ja saimme siihen lisää pitoa, mutta on silti todella vaikea sanoa, riittääkö vauhtimme Citroenia vastaan

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.