Hirvonen veti yleisöä Kardaanikunkkuun

Todellisen kansainvaelluksen sai aikaan rallin MM-sarjaa johtava Mikko Hirvonen osallistuessaan Kaanaan moottoriurheilukeskuksessa ajettuun jokamiesluokan 23. Kardaanikunkku-kisaan.

Sunnuntaiaamuna oli tie oli niin täynnä tulijoita usean kilometrin matkalta, että kilpailun alkua siirrettiin puoli tuntia, jotta suurin osa jonottajista ehtisi seuraamaan ensimmäistä lähtöä. Hirvonen ajoi siinä, hänellä oli sama numero kuin rallin MM-sarjassa eli 3.

Kisa ei sujunut Hirvoselta aivan suunnitelmien mukaan. Alkuerässä tuli toki toinen sija. Välierässä Kannonkosken mies kiri kärkeen, mutta nautti takavetoisen auton luisusta hiukan liikaa. Sisältä pääsi useampikin kilpaveikko ohitse. Tilannetta korjatessaan Hirvonen vielä pyörähti ja peli oli menetetty.

– Tärkeintä oli hauskanpito, se tärkeä kisa on vuorossa vasta tulevassa viikonvaihteessa, totesi Neste Oil Rally Finlandiin ennakkosuosikkina lähtevä Hirvonen. Hän kirjoitti Kaanaan radalla satoja nimikirjoituksia ja poseerasi kymmenissä valokuvissa.

Kardaanikunkuksi kruunattiin viime vuonna kakkoseksi ajanut Aki Karttunen.

–Hienolta tuntuu, totesi nuori hämeenkyröläinen autonasentaja.

Lauantaina ajetun naisten luokan kisan voiton otti Pohjois-Hämeen UA:n Tarja Nätkin, joka asustelee muutaman kilometrin etäisyydellä Kaanaan radasta.

Viikonlopun aikana oli Kaanaassa väkeä paikalla kaikkiaan noin 7000 henkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.