Huikeaa tykitystä! Rovanperä jatkaa ylivoimaista menoaan WRC2-luokassa – suomalaisilla edelleen kolmoisjohto

Jos Jyväskylän MM-rallin kuninkuusluokassa päähuomion ovat vieneet virolainen Ott Tänak ja norjalainen Mads Östberg, ajetaan sentään WRC2-luokassa tiukassa suomalaiskomennossa.

Lauantain päivähuoltoon tultaessa luokan ylivoimainen kärki on Skodan ihmepoika Kalle Rovanperä, joka ajoi pohjat kolmelle neljästä lauantaiaamun erikoiskokeesta.

– Kyllä siitä ajamisesta pystyy nauttimaan, kun omalla ajolla tulee hyviä aikoja. Viimeisen ek:n maalissa naureskeltiin, kun viimeinen risteys meni vähän plörinäksi. Mitään isompia ongelmia ei ole ollut, Rovanperä myhäili huoltotauolla.

17-vuotiaan Rovanperän dominanssia pystyi horjuttamaan vain Pihlajakosken erikoiskokeella pohjat ajanut Eerik Pietarinen, joka on kokonaistuloksissa kuitenkin jo 51,4 sekuntia Rovanperää perässä.

– Vieläkin siellä on paikkoja, kuten ylityksiä ja nopeita mutkia, joita arkailen aivan turhaan. Ne pitäisi ajaa vain rohkeasti kaasu pohjassa, Pietarinen sätti itseään.

– Tiesin Kallen olevan nopea, mutta että noin nopea. Onneksi on sentään jo toiseenkin suuntaan ihan hyvä eron Jariin (Huttunen) ja (Ole Christian) Veibyyn, Pietarinen tuumi viitaten hänestä reilut puoli minuuttia jääneeseen kaksikkoon.

Näyttääkin siltä, että WRC2-luokan jännittävin kamppailu käydään Huttusen ja Veibyn kesken viimeisestä podium-paikasta. 15 ajetun erikoiskokeen jälkeen miesten välinen ero on Huttusen hyväksi vain kutkuttavat 1,6 sekuntia.

– Lauantai on mennyt vähän vaihtelevasti. Välillä tuntuu, että tulee hyvin ja välillä taas ei. Autossa ei ole ollut vikoja, mutta vähän tietysti vauhtia kaivataan lisää, Huttunen kommentoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .