Juha Kankkunen Jyväskylän MM-ralliin 2009?

Kilvanajo kiinnostaa yhä Juha Kankkusta. MM-sarjasta eläköitynyt nelinkertainen maailmanmestari on viime vuodet pitänyt ajokouluja ja ajanut testejä autotehtaille. Ensi vuoden suunnitelmissa on välkkynyt muiden töiden lisäksi piipahdus Suomen MM-rallissa 50-vuotispäivien kunniaksi.

- Jyväskylän ralli on aina mielessä, Kankkunen tunnusti perjantaina Juha Kankkusen tie - elämäkertakirjan julkistamistilaisuudessa Helsingissä.

- Rallicrossia voisi myös ajaa, muttei EM-sarjaa. Siihen pitäisi lähteä koko vuodeksi. SM-sarja ei veisi kuin muutaman päivän, Kankkunen kaavailee.

Kankkusen, 49, pitkä ura rallin MM-sarjassa toi 23 osakilpailuvoittoa ja neljä mestaruutta. Kun MM-sarja jäi taakse vuoden 2002 jälkeen, kilpailu-ura on jatkunut muutamalla pienemmällä kansainvälisellä rallilla vuosittain.

MM-sarjan kehitystä ex-mestari on seurannut huolestuneena.

- Rallia on viety väärään suuntaan. Jotakin pitäisi tehdä. Pitäisi olla enemmän talleja ja tähtiä, ja laajempaa koko touhu, Kankkunen sanoo.

Elämää ilman 500 hevosvoimaa

Kankkunen kehittäisi rallin MM-sarjaa vähentämällä kisoja nykyisestä viidestätoista.

- Kymmenen rallia riittäisi ihan hyvin. Samalla kustannukset putoaisivat aika paljon, Kankkunen sanoo.

Kisojen vähentämisen kanssa samaan aikaan Kankkunen lisäisi nykykisoihin ek-kilometrejä ja ajattaisi osan erikoiskokeista pimeän aikaan.

- Televisioinnin kannalta nykyiset pikarallit, jotka ajetaan toimistoaikaan, ovat ok. Kaikista ralleista ei kuitenkaan voi tehdä samanlaisia, Kankkunen sanoo.

Perjantaina julkistettu Juha Kankkusen tie -kirja käy läpi rallimestarin taipaleen pikkupojasta rallin huippuammattilaiseksi sekä elämän vaiheet MM-uran jälkeen. Nita Korhosen kirjoittamaa kirjaa markkinoinut Kankkunen tunnusti, että kaipuu kilpa-auton rattiin ei ole koskaan hellittänyt.

- Sitä voi kyllä elää ilman 500 hevosvoimaa, mutta on se vähän kitumista, Kankkunen linjasi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .