Juhlaralliin odotetaan yleisöryntäystä

Jos yritysasiakkaiden kiinnostusta voi pitää mittarina, näyttää 60-vuotisjuhliaan viettävä Jyväskylän MM-ralli vetävän mukavasti yleisöä.

- Ainakin yrityspuolella on ollut innostusta, saa nähdä miten se heijastelee suuren yleisön kiinnostukseen. Viime vuonna oli noin 300 000 vieraskäyntiä. Nyt pyritään vähintään samaan, kilpailujohtaja Kai Tarkiainen sanoo.

Ennakkolippuja ralliin myydään huoltoasemilla ympäri Suomea, joten niiden menekki selviää järjestäjille lopullisesti vasta 29. heinäkuuta alkavan rallin alla.

Oman mausteensa Jyväskylän juhlaralliin tuo se, että aiemman nelipäiväisen rupeaman sijaan kisa käydään läpi nyt kolmessa päivässä. Torstaina ajetaan ensimmäinen erikoiskoe Laajavuoressa. Loput 18 pätkää ajetaan perjantaina ja lauantaina.

- Syy uuteen konseptiin on rallin 60-vuotisjuhlat. Sen vuoksi haluttiin maaliintulo ja juhlallisuudet lauantai-illalle. Sunnuntaille olisi ollut huono järjestää mitään suurempaa, kun ihmiset kuitenkin lähtevät silloin jo kotia kohti, tapahtumajohtaja Tiina Lehmonen toteaa.

Tiivis aikataulu karsi autoja

Kansainvälisen autoliiton FIA:n sääntömuutokset mahdollistavat rallin läpikäymisen kahden tiiviin ajopäivän aikana. Uusi ek-kilometrien minimimäärä on 300 kilometriä. Jyväskylän 19 ek:sta kilometrejä kertyy noin 310.

- Aikataulu jonkin verran tiivistyi aikaisemmasta, vaikka ei aiempina vuosinakaan sunnuntaina ole paljoa ajettu. Jouduimme karsimaan kilpailijamäärää noin kymmenellä, koska samat ek:t ajetaan tiiviiseen tahtiin uudestaan, eikä se ole liian pitkällä autoletkalla mahdollista, Tarkiainen selvittää.

Yleisön kannalta perjantaille ja lauantaille ajoittuva kisa on siinä mielessä kiitollinen, että kauempaa tuleva rallikansa ehtii sunnuntaina hyvissä ajoin kotimatkalle. Toisaalta eri erikoiskokeita on hieman aiempaa vähemmän, mikä saattaa karsia jonkin verran katsojia.

- On tietysti vähemmän paikkoja, joihin voi mennä katsomaan rallia. Tilaa silti varmasti riittää, Tarkiainen naurahtaa.

Hän ei usko, että kotiyleisön suosikkien Mikko Hirvosen ja Jari-Matti Latvalan odotettua vaisummat esitykset MM-sarjassa vaikuttavat yleisömääriin Jyväskylässä. Suomalaiset ovat omimmillaan päästessään kannustamaan altavastaajia suurtekoihin.

- Yleisö haluaa nähdä, kun Hirvonen ja Latvala taistelevat kovia Citroeneja vastaan, Tarkiainen luottaa.Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .