Kaksin taistellaan kolmatta vastaan

Moni odottaa Mikko Hirvosen ja Jari-Matti Latvalan nappaavan kaksoisvoiton tänään alkavasta Jyväskylän MM-rallista. Miesten työnantaja, Fordin rallitallin päällikkö Malcolm Wilson kuitenkin ilmoitti eilen, että hän on valmistautunut tyytymään vähempäänkin.

- Kaksoisvoitto olisi tietenkin unelmatulos, mutta kyllä minulle kelpaa, että Mikko tai Jari-Matti voittaa ja toinen heistä on kolmantena, Wilson toteaa.

Wilson on positiivisen paineen alla. Sekä Hirvonen että Latvala haluavat palavasti voittaa nimenomaan Jyväskylän MM-rallin. Heille molemmille se on ollut unelma pikkupojasta.

- Paineita on paljon, mutta molemmat kyllä kestävät ne. Jyväskylän ralli on heille stressaava jo senkin takia, että täällä on paljon tilaisuuksia ja sponsoreita, jotka pitävät heidät kiireisenä, Wilson huomauttaa.

Saavatko Mikko ja Jari-Matti erityisiä ohjeita viikonlopun aikana?

- Tiedän millaista on startata kotimaansa ralliin ja vielä siinä iässä missä he ovat. Toivottavasti pystyn antamaan heille neuvoja, että he selviävät kolmesta seuraavasta päivästä, Wilson asettelee.

Hirvonen on jäämies

Kahdesta Ford-kuljettajastaan Wilson rankkaa Hirvosen kypsemmäksi voittamaan Jyväskylän MM-rallin.

- Mikko osoitti Turkin rallissa, että hän on parhaimmillaan paineen alla. Siksi kutsumme häntä tallissa jäämieheksi. Jos joku pystyy ajamaan paineen alla niin Mikko, Wilson kehaisee.

- Jari-Matin toivoisin ymmärtävän, että hän on vasta 23-vuotias. Hänellä on monta tilaisuutta voittaa Jyväskylän MM-ralli, Wilson korostaa.

Wilsonin ohjeet ovat menneet perille, sillä Latvala myötäili työnantajansa kantaa.

- Jos voitto ei onnistu niin kyllä mä tyydyn kolmen joukkoonkin, Latvala komppaa.

Wilsonin ei tarvitse olla huolissaan, sillä sekä Hirvonen että Latvala vakuuttivat eilen, että valmistautuminen Jyväskylän MM-ralliin on sujunut suunnitelmien mukaan.

- Testeissä ajettiin kuivalla ja märällä. Luottavaisin mielin voi kisaan lähteä, Hirvonen vakuuttaa.

- Kaikki pitäisi olla ihan linjassa. Olen ajanut 350 kilometriä testiä ennen kilpailua. Olen hoitanut kuntoa, huilannut ja yrittänyt tehdä kaikkeni niin, että ei hirveän paremmin ralliin olisi voinut enää valmistautua. Tulos on enää ajamisesta kiinni, Latvala toteaa.

Lauantai-iltapäivä on ratkaisujen aika

Latvala ennakoi, että voittotaistelu käydään lauantai-iltapäivän pitkillä erikoiskokeilla. Samaa uskoo Hirvonenkin.

- Lauantai on vaikea. Varsinkin irtosoraa on paljon lauantain pätkillä. Siellä on kyllä vaikeaa mennä ensimmäisenä autona, Hirvonen puntaroi.

- Uudet osuudet ovat aika mielenkiintoisia. Reitti on näköjään viety vähän pienemmille teille, Hirvonen oli huomannut.

Lehdissä on paljon hehkutettu Jyväskylän MM-rallista muodostuvan Hirvosen ja Latvalan kaksintaistelu. Hirvonen on moisesta kohkaamisesta vähän ihmeissään.

- Kyllä Sebastien Loeb pukkaa sinne taisteluun mukaan. Eiköhän me kolme olla ainakin siellä kärjessä.

Jyväskylän rallia jännittää enemmän

Karkaavatko Hirvonen, Latvala ja Loeb muilta jo perjantain aikana?

- En mä usko, että perjantain aikana tulee isoja eroja, jos mitään ei satu, Hirvonen ennakoi.

Myös Latvala korostaa, että Jyväskylän MM-rallissa mitään ei vielä ratkaista perjantain erikoiskokeilla.

- Täytyy muistaa, että kilpailu kestää kolme päivää. Viime vuonnakin kaikki näytti aika hyvältä ensimmäisen pätkän jälkeen, mutta aika nopeasti kaikki voi kaatuakin, muistaa Latvala, joka viime vuonna johti kilpailua perjantain ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen, mutta kaikki karahti toisen erikoiskokeen ulosajoon.

Yritätkö kuitenkin voittaa Jyskälän?

- Yritän ajaa voitosta. Mutta Loeb ja Mikko haluavat tosi nälkäisesti voittaa. Mikolla on paljon kokemusta tästä rallista, kun mulla kokemusta on kertynyt aika vähän, kun on ollut ulosajoja ja muuta hässäkkää.

Latvala myönsi, että kropassa tuntuu tavallista enemmän jännitystä Suomen MM-rallin aattona.

- Jännittää enemmän mutta sopivasti kuin muissa MM-rallissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Rallikansa ruuhkauttaa Keski-Suomen tiet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.