Kansa rakastaa ralleja keskellä kaupunkia: "Loistokasta rähinää"

Suomen MM-rallin legendaarisella Harjun erikoiskokeella on vankka kannattajajoukko: peräti 84 prosenttia KSML.fi:n kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että rallia saa ajaa Jyväskylän keskustassa.

Asia on herättänyt runsaasti keskustelua Keskisuomalaisen Facebook-sivulla ja keskustelupalstalla.

– Voi luoja, ihan oikeesti! Tajuaako noi valittajat miten suuret rahat Jyväskylä saa yhdestä viikonlopusta kun rallit on täällä, Mira Patinen ihmettelee.

– Valittajien ininä onneksi peittyy ralliautojen loistokkaan rähinän alle. Kummaa mielensäpahoittamista yhden viikonlopun takia. Jos niin kovasti vihaa ralleja, niin silloin voi lähteä vaikka mökille lomalle, Mikko Ilvas kirjoittaa.

– MM-ralli on kaupungille iso tulonlähde! Myös muita moottoriurheilu muotoja täytyisi pystyä tuomaan ihmisten lähelle jotta saataisiin tuotua nuorille tämä kilpa-autoilun hienous. Turvallisen harrastamisen mahdollisuus vähentää tieliikenne rikkomuksia, Henry Isakoff kommentoi.

Vain 16 prosenttia vastaajista ei hyväksy rallia kaupunkikeskustassa.

– Toivottavasti tämä kohtuullinen ja aiheellinen valitus menee läpi ja järki voittaa. Vastahan tuo kaahailu viime kesänä toteutettiin asuintalojen ikkunoiden vieritse, että joko taas, nimimerkki Wagner pohtii.

– Ralliautoilu on muutenkin aivan perseestä joten ihan oikeutettua valitusta, Ole Nerdrum linjaa.

KSML.fi kysyi asiaa, koska erikoiskokeesta on tehty oikaisuvaatimus luvan myöntäneelle Jyväskylän kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus päätti maaliskuussa, että ensi kesän Neste Oil Rallia varten suljetaan keskustan katuja ja liikennettä rajoitetaan kuten viime kesänä.

Kaupunginhallitus käsittelee oikaisuvaatimusta tänään maanantaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .