Kolumni: Moni vietti Jyväskylässä täydellisen viikonlopun

Jyväskylän MM-rallin viimeisen erikoiskokeen maalissa nähtiin monta iloista ilmettä. Ott Tänak voitti Jyväskylän MM-rallin toisena virolaisena kuljettajana. Sitä tuhannet virolaiset katsojat olivat tulleet katsomaan ja sen he myös saivat.

Mads Östberg oli ehkä kaikkein liikuttunein Ruuhimäen pikataipaleen maalissa. Norjalaiselle on tippunut tehdastallien ajopestejä harvakseltaan, eikä hän ole vakiovieras palkintopallilla.

Östbergille toinen sija oli uran paras saavutus. Se lyö laudalta uran ainoan voiton, joka tuli Mikko Hirvosen hylkäyksen jälkeen Portugalissa 2012.

Östberg sai toisesta sijasta valtavasti itseluottamusta, koska se tuli ajamalla. Östberg pystyi pitämään Jari-Matti Latvalan takanaan viimeisenä ajopäivänä.

Se todisti, että miehellä on vielä vauhtia ja päätä taistella tiukassa paikassa. Östbergin kakkostila oli toivottu tulos Citroenin rallitallille, joka palasi nyt takaisin kärkitallien joukkoon.

Östberg on vahvasti ehdolla Citroenin kuljettajaksi ensi kaudeksi.

Vaikka Latvala hävisi toisen sijan tiukan taistelun jälkeen, voi hän olla tyytyväinen. Latvala seisoi edellisen kerran podiumilla tammikuussa. Sen jälkeen Latvalan kausi on ollut yhtä tarpomista. Kolmas sija viiden keskeytyksen jälkeen tuntuu paremmalta kuin kukaan voi olettaa.

Latvala ajoi Jyväskylässä ammattitaitonsa puolesta. Hän jatkanee Toyotalla myös ensi kaudella

Toyotan rallitallin päällikölle Tommi Mäkiselle Tänakin voitto oli suuri helpotus. Toyotan odotettiin olevan ylivoimainen Jyväskylän MM-rallissa, joten Mäkisen talli kilpaili viikonloppuna isojen paineiden alla. Mäkisen onneksi Tänak sekä Latvala lunastivat odotukset. Jyväskylään tulleelle Toyotan pääjohtajalle Akio Toyodalle ei olisi voinut antaa huonompaa tulosta kuin viime vuonna.

Jyväskylän MM-ralli oli tänä vuonna erinomainen kilpailu. Kelit suosivat, reitti oli uusittu draamalle sopivaksi ja urheilullista jännitystä riitti loppuun saakka.

Nolla-auton kuljettajana reitin kiertäneen Jani Paasosen arvion mukaan katsojia oli erikoiskokeiden varsilla aikaisempaa enemmän.

Täydellinen viikonloppu, kuten Tänak omansa kiteytti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .