Kolumni: Olen paha ihminen ja menen ralleihin

"Juuri mikään ei ole elämässä pakollista. Ralleissa ei ole mitään järkeä."

Kännääminen on junttimaista, kun se tapahtuu rallien nimissä. Hyväksyttävästi voi pämpätä esimerkiksi rockfestareilla.

Yksityisautoilu on saastuttamista, kun rallituristit saapuvat Keski-Suomeen ympäri maata. Silloin ei puhuta ilmastonmuutoksesta, kun kymmenet tuhannet ihmiset matkustavat asuntoautoillaan ja -vaunuillaan vuotuiseen peltotapahtumaansa.

Katujen sulkeminen on koskettavaa, jos siellä esitellään hallituksen joukkojen kalustoa. Katujen sulkeminen ralliviikonloppuna on vapaan liikkumisen rajoittamista.

Täydet hotellit ja täydet muut majoituspaikat tarjoavat paikallisille ihmisille töitä, paitsi ralliviikonloppuna ne on väärin täytetty.

Englannin puhuminen Jyväskylään poikenneiden ulkomaalaisten kanssa on kansainvälisyyttä ja maailman avartumista, paitsi ralleissa se on ihan vaan rallienglantia.

Lapsen vieminen metsäretkelle on aikuiselta ihailtava teko, kunhan se ei tapahdu ralleissa.

Juuri mikään ei ole elämässä pakollista. Ralleissa ei ole mitään järkeä.

Poliisin haaviin jää ralliviikonloppuna ihmisiä, jotka ajoivat ylinopeutta. Jos Suomessa järjestettäisiin jokin muu yhtä suuri yleisötapahtuma, siellä ei ajettaisi yli rajoitusten. Siellä ei myöskään roskattaisi, meluttaisi eikä isoteltaisi.

Yleistäminen on loukkaavaa, mutta ralleissa käyvät ihmiset voi huoletta niputtaa rallimakkaraa mussuttavaksi rallikansaksi.