Laajavuori aloittaa MM-rallin illalla

Neste Oil Ralli 2010 pyörähtää käyntiin Laajavuoressa tänään illalla kello 18.45. Hieman yli neljän kilometrin mittainen kaupunkierikoiskoe on toki vasta alkusoittoa, sillä tosissaan voitosta lähdetään ajamaan perjantaiaamusta alkaen.

Asetelmat ralliin ovat selvät: MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava ranskalainen Sebastien Loeb pyrkii välttämään ylimääräisiä riskejä ja varmistelemaan pääsyä hyville pisteille. Hänen pahimpien haastajiensakin mielessä on myös merkkimestaruustaisto, sillä Citroenin ja Fordin välinen ero ennen Jyväskylää on 47 pistettä.

Viime vuotista Jyväskylän voittoaan puolustavan Mikko Hirvosen kausi on ollut vaikea, sillä henkilökohtaiset virheet ovat syöneet pisteitä monessa kilpailussa. Se ei kuitenkaan huoleta palokkalaista.

- Ei minulla ole ekstrapaineita. Olen innoissani, ja haluan puolustaa voittoa, Hirvonen sanoi.

Loebilla on MM-sarjassa 51 pisteen kaula kakkosena olevaan Sebastien Ogieriin. Sarjaa on Jyväskylä mukaanlukien ajamatta vielä kuusi kisaa.

- Pitää vain puskea alusta asti sellaista vauhtia kuin hyvältä tuntuu, Loeb pyöritteli lehdistötilaisuudessa.

Tämän kauden komeetta, Loebin tallikaveri Ogier on nostettu Jyväskylän sorateille keräämään merkkimestaruuspisteitä Citroenille. Ogier myöntää, että myös paineet ovat tämän vuoksi kasvaneet.

- On niitä hieman enemmän. Tallipisteitä pitää saada. Teen parhaani, hän totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.