Lapin tuskainen päivä jatkuu, auton säädöt hukassa – "Palataan viimevuotiseen ja ajetaan niin, että kaasu pohjaan ja Jeesus ohjaa"

Esapekka Lapin ensimmäinen todellinen ajopäivä Jyväskylän MM-rallissa käynnistyi katastrofaalisesti. Viime vuoden voittaja putosi heti perjantain ensimmäisellä Moksin erikoiskokeella yli 30 sekunnin päähän kärjestä virheensä vuoksi.

– Moksissa auto sammahti risteykseen. Tulin siihen liian kovaa ja yhtäkkiä piti lyödä pienempää vaihdetta. Laitoin kakkosen silmään, mutta se oli vielä liian iso vaihde, ja auto sammui siihen. Samassa tilanteessa spinnasimme vielä puolittain, joten ei voinut lähteä edes suoraan eteenpäin. Ensin auto ei meinannut käynnistyä millään, ja sitten kun sain sen viimein käyntiin, en saanut heti pakkia päälle, Lappi kertaili tuskan hetkiään perjantain päivähuollossa.

– Moksin jälkeen oli todella haastavaa lähteä seuraaviin erikokeisiin. Riskikynnys oli ehkä vähän matalampi, mutta kyllä mä koetin löytää hyvää rytmiä. Se vaan tuntui tosi vaikealta. Yritin kyllä tulla lujaa, mutta sitten se ajo menikin jo vähän ojanpohjia pitkin.

Ajorytmin katoamisen lisäksi harmia Lapille aiheuttivat myös Toyotansa säädöt, joiden kimppuun tallin henkilökunta kävi huoltotauolla.

– Koitetaan muuttaa autoa taas. Olemme muuttaneet sitä jo joka pätkälle, ja pikku hiljaa se menee paremmaksi. Se myötä saan itsekin sitä luottoa pikkaisen takaisin.

Nyt Lappi toivoo, että ratkaisu vauhtiin löytyisi viime vuoden säädöistä sekä riskirajoille vedetystä ajotyylistä.

– Palataan viimevuotiseen set uppiin ja lähdetään ajamaan niin, että kaasu pohjaan ja Jeesus ohjaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .