Lappi keskeytyksestään Ralliradiolle: "Ei tämmöisiä saisi tulla"

Jyväskylän MM-ralli päättyi Esapekka Lapin osalta kilometri ennen sunnuntain ensimmäisen erikoiskokeen maalia.

– Meni niin sanotusti puskaan. Tiellä tuli kovavauhtinen yhdistelmä, ja selvästikin liian lujaa yritin tulla yhteen mutkaan. Ei siihen sitten kestänytkään tulla vitosella. Auton perä osui kantoon ja auto lähti pyörimään tiellä, Lappi kuvaili ulosajoaan Ylen Ralliradiolle.

– Mutta ei tullut kaatoa. Akselin ympäri pyörähti vain pari kertaa. Paljon siinä oli kyytiä, mutta silti autosta puuttuu vain yksi pyörä ja puskuri.

Keskeytyksensä myötä Lappi menetti paitsi varmalta näyttäneen neljännen sijansa tuomat pisteet, myös sunnuntain viimeisellä power stage -erikoiskokeella tarjolla olevat lisäpisteet.

– Ei tämmöisiä saisi tulla. Mutta se on helppo jossitella nyt.

Toyotan valmistajapisteisiin Lapin keskeytyksen ei sen sijaan pitäisi vaikuttaa. Valmistajapisteitä keräävät vain tallin kaksi parasta kuskia, jotka olivat jo ennen Lapin keskeytystä rallin kärjessä oleva Ott Tänak ja kolmantena oleva Jari-Matti Latvala.

Neljäntenä ennen keskeytysyään olleen Lapin ralli on ollut varsinaista vuoristorataa: perjantai oli surkea, lauantai lähes erinomainen ja sunnuntai päättyi ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

– Rallni alku oli vaikea, ensin perjantaina oma virhe ja sitten ongelmia auton kanssa. Eilinen oli sitten jo suht. vahva päivä. Ja sittenpä se ralli loppui, totesi viime vuoden Jyväskylän MM-rallin voittaja.

– Tämä oli urani huonoin Jyväskylä mulle. Mutta aina ei voi voittaa. Mennään eteenpäin, sanoisi Jutila, Lappi heitti.

Keskeytyksestään huolimatta Esapekka Lappi ja hänen kartturinsa Janne Ferm halusivat suorittaa kohtalokkaaksi päätyneen Laukaan erikoiskokeen kunnialla loppuun.

Niinpä Ferm vei kävellen kaksikon aikakortin pätkän maaliin leimattavaksi. Loppuajaksi erikoiskokeelle tuli tunti ja kymmenen minuuttia.

Pätkän pohja-aika oli Mads Östbergin 5.28,46.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .