Lappi nousi neljänneksi Suomen MM-rallissa – "Voi olla liukasta Pihlajakoskella"

Suomen MM-rallissa Toyota-kuljettaja Esapekka Lappi nousi neljänneksi, kun hän kellotti parhaan ajan 18. erikoiskokeella. Lappi ohitti kilpailun neljättä sijaa pitäneen Hayden Paddonin ja johtaa tätä 7,3 sekunnilla 23,92 kilometrin Päijälä2-erikoiskokeen jälkeen. Tänään on ajamatta yksi erikoiskoe.

– Renkaat ovat lopussa. Katsotaan miten selvitään seuraavasta erikoiskokeesta. Muut säästävät renkaita, mutta me tullaan täysillä. Voi olla liukasta Pihlajakoskella, Lappi ruoti takaa-ajoaan ja viittasi Ylen ralliradion haastattelussa jo kolmannen kilpailupäivän päättävään erikoiskokeeseen.

Lappi yrittää puolustaa neljättä sijaansa Pihlajakosken erikoiskokeella, joka on 14,9 kilometriä pitkä.

Kilpailun kärkitaistelussa virolainen Toyota-kuljettaja Ott Tänak piti asemansa ykkösenä, ja karisti toisena olevan Citroenin norjalaiskuljettaja Mads Östbergin jälleen kauemmas. Tänak oli Päijälässä kolmanneksi nopein ja johtaa rallia 34,4 sekunnilla ennen Östbergiä.

Toyotan Jari-Matti Latvala kavensi takaa-ajettavansa Östbergiin jo 8,3 sekuntiin ja pitää hallussaan kolmatta sijaa. Päijälässä Latvala oli 3,5 sekuntia norjalaista nopeampi.

– Ei ole renkaita jäljellä. Ei olisi paljon paremmin voinut tulla, Latvala viittasi kuluneilla renkailla ajettuun kovaan aikaan, joka oli erikoiskokeen toiseksi paras.

Fordin Teemu Suninen piti kilpailun kuudennen paikkansa.

– Pääsääntöisesti ok. Lopussa oli pehmeää hiekkaa eikä ollut pitoa, Suninen tuumi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .