Latvala nuotitti rallibileet: "Täytyy vilkaista Jyväskylän yöelämä"

Jari-Matti Latvalasta näki Paviljongin huoltoalueella, että uran kolmas Jyväskylän MM-rallin voitto maistui harvinaisen makealta. Määritelmä "yhtä hymyä" sopi kisan myös viime vuonna voittaneeseen Latvalaan erinomaisesti.

- Kausi on ollut todella, todella vaikea ja sen takia ainoa asia mikä oli mielessä, oli ajaa voitosta täällä, Latvala selvitti.

Ensi töikseen hän kiitteli aidosti ja sydämellisesti suomalaista ralliyleisöä.

- Väkeä on ollut teiden varsilla paljon. Ihmiset huutaa ja taputtaa mulle... Se on ihan uskomaton fiilis vetää tuolla, Latvala tähdensi.

Latvala saalisti Keski-Suomen (ja vähän Savonkin) sorateiltä yhteensä 27 pistettä, kun kokonaiskilpailun voiton lisäksi plakkariin tarttui power stagen kakkossija. Hän nousi MM-sarjassa 93 pisteeseen ja ohitti taulukossa norjalaiset Mads Östbergin (84 p.) ja Andreas Mikkelsenin (83 p.) Sebastien Ogier on kaukana karussa 181 pisteellä.

Mestaruudesta Latvala ei siis käytännössä enää tällä kaudella aja, mutta norskit hän voi hyvinkin pitää kurissa ja nuhteessa.

"Kyllä tämä tästä lähtee"

Väkevä suoritus kotirallissa betonoi itseluottamusta. Volkswagen-pilotti reuhasi 20 erikoiskokeella kymmenen pohja-aikaa ja oli kahdeksan kertaa toiseksi nopein.

- Nyt on sellainen tunne, että kyllä tämä tästä lähtee aukeamaan. Seuraavaksi ajetaan Saksassa ja siellä olen joskus johtanut vielä viimeisenä päivänäkin, nyt olisi tarkoitus voittaa, Latvala jo suunnitteli.

Kakkoseksi jääminen power stagella ei kismittänyt.

- Ogier oli säästänyt yhden uuden renkaan poweria varten ja vaihtoi sen vasemmalle eteen. Tiesin, että se hyökkää ja tiesin, että ei välttämättä pystytä vastaamaan siihen, 0,4 sekuntia tallikaverilleen Myhinpää 2:lla hävinnyt Latvala totesi.

"Pitäisi ruveta voittamaan mestaruuksia"

Kolmas voitto nosti Latvalan Juha Kankkusen rinnalle Jyväskylän MM-rallin voittojen määrässä. Sekin sai suun vehnäselle. Tilastokärki on Marcus Grönholm, jolla on seitsemän ykköstilaa.

- On se aika kova juttu. Juha on kuitenkin nelinkertainen maailmanmestari. Pitäisi varmaan minunkin ruveta pikkuhiljaa voittamaan niitä mestaruuksia, kun on täällä päässyt näin kovaan seuraan, Latvala lohkaisi.

Vuoden 2015 sorasirkuksen valtius nousi viimevuotisen edelle.

- Lähtökohta oli paljon hankalampi kuin vuosi sitten, silloin oli kuitenkin pohjalla ihan hyvä kausi. Omasta mielestäni ajoin vielä paremmin tänä vuonna, Latvala arvioi.

Voitonjuhlien suhteen nuotit olivat selkeät.

- Tiimin kanssa varmasti juhlistetaan tätä ensin ja pitäähän se sitten käydä perinteisesti vilkaisemassa Jyväskylän kaupungin yöelämä, superiloinen Latvala myhäili.

No, ei muuta kuin tervemenoa (tai -tuloa). Kavereita varmasti riittää...

JYVÄSKYLÄN MM-RALLIN LOPPUTULOKSET

1. Jari-Matti Latvala 2.33.03,8
2. Sebastien Ogier (+13,7)
3. Mads Östberg (+1.36,8)
4. Thierry Neuville (+3.58,7)
5. Ott Tänak (+4.29,3)
6. Juho Hänninen (+4.44,3)
7. Martin Prokop (+6.20,3)
8. Esapekka Lappi (WRC2) (+7.11,2)
9. Pontus Tidemand (WRC2) (+8.52,2)
10. Lorenzo Bertelli (+9.37,4)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ogier: "Iso askel kohti seuraavaa mestaruuttani"

Selfikeppimies (feat. Miske): Esapekka Lappi - "Pull asses on the shoulder"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.