Latvala tasoitti voitolla rallin MM-sarjan kärjen tilannetta

Jari-Matti Latvala on voittanut Argentiinan MM-rallin. Toiseksi ajoi MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier, joka hävisi Volkswagen-tallitoverilleen vajaat puolitoista minuuttia.

Latvalalle voitto oli toinen kuluvan kauden MM-sarjassa. Hän voitti aiemmin tänä vuonna Ruotsin rallin. MM-sarjassa Latvala on toinen.

- Ogier ajoi tässä kilpailussa viime vuonna niin vahvasti, etten tänne tullessa uskonut, että pystyn voittamaan hänet, Latvala tunnusti.

Kärkitaistelu jäi Argentiinassa voittokamppailua lukuun ottamatta ohueksi, kun M-Sportin Fordilla kisaava Mikko Hirvonen ja Citroenin Mads Östberg keskeyttivät ulosajoon perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella.

Sittemmin ralliin palannut Hirvonen kiri yhdeksänneksi. Hän ajoi kisan päättäneeltä bonuserikoiskokeelta kaksi pistettä ja taituroi sunnuntain mutaisilla erikoiskokeilla kolme pohja-aikaa.

- Lauantaina, kun palattiin ralliin, oli aluksi vaikeaa. Ulosajotälli oli niin kova, että auton runko oli kiero, eikä talli ehtinyt saada kaikkia pyöriä ihan suoraan. Sitten se korjaantui ja tehtiin myös muutoksia säätöihin, joilla saatiin auto toimimaan.

- Sunnuntai meni hyvin, vaikka oli sumua ja toisella pätkällä mutaakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.